Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή των Μεσκλών στα Χανιά στις 3 το μεσημέρι, καταστρέφοντας μέχρι τώρα αρκετές καλλιέργειες και ελαιόδεντρα.

Η πυρκαγιά, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στην περιοχή πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και αυτή τη ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Ευτυχώς η φορά του ανέμου έχε στρέψει τις φλόγες μακριά από το χωριο και δεν κινδυνεύουν σπίτια και αγροικίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από έντεκα οχήματα με συνολικά τριάντα υπαλλήλους οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες με εμπόδιο τους ισχυρούς ανέμους.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι δυνάμεις πυρόσβεσεις ενισχύθηκαν από ένα πεζοπόρο τμήμα με 20 πυροσβέστες.


Αναδημοσιευση απο flashnews.gr


Σ.Δ
Τα Καιρικα- Κλιματολογικα φαινομενα αλλαζουν.. Η ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ θα γινει πιο ΕΠΙΚΑΙΡΗ και απο την Οικονομια σε λιγο καιρο........Θα Χρειαζεται Περιβανοτολογικος ΣΤΡΑΤΟΣ για να αντιμετωπιστουν αυτα ολα..

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ

“Δεν έχει έννοια να επαναλαμβάνομαι. Το ζήτημα της πυρόσβεσης είναι κορυφαίο. Τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή”.
Τη δήλωση αυτή είχε κάνει στις 16 Ιουλίου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά από συνάντηση με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος. Πέντε βδομάδες αργότερα, η Χίος από τις πυρκαγιές είχε υποστεί τεράστια καταστροφή, ενώ εκατοντάδες εστίες φωτιάς ξεπηδούσαν το Καλοκαίρι σε όλη τη χώρα προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.
“Η αλήθεια είναι ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης – όπως και των προηγούμενων – είναι στην κυριολεξία εμπρηστική”, έγραφε τότε, με αφορμή τις πυρκαγιές στη Χίο ο Ριζοσπάστης. “Κι αυτό γιατί ενώ γνώριζαν για τις τραγικές ελλείψεις δεν έκαναν απολύτως τίποτα σε επίπεδο πρόληψης. Πιο συγκεκριμένα, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που ξεπερνούν τις 4.000 δεν καλύφθηκαν, ενώ 1.906 συμβασιούχοι πυροσβέστες προσλήφθηκαν, περίπου 1,5 μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και ενώ είχαν εκδηλωθεί δεκάδες φωτιές. Τα μειωμένα κονδύλια έως και 45% σε σχέση με το 2010, καθήλωσαν ελικόπτερα (συντονισμού αλλά και κατάσβεσης), ακινητοποίησαν οχήματα με μικρές (φθαρμένα ελαστικά) ή μεγάλες βλάβες (κατεστραμμένες μηχανές), άφησαν συστήματα πυρόσβεσης να «στολίζουν» δάση, προκάλεσαν αλαλούμ στις προσλήψεις συμβασιούχων, στο ωράριο απασχόλησής τους και στην ανανέωση υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αγρινίου – Μεσολογγίου – Αμφιλοχίας και Ναυπάκτου, οι ελλείψεις φτάνουν το 30-40%, ενώ τα οχήματα σε μεγάλο ποσοστό είναι παλιά, όχι αξιόπιστα, μη κατάλληλα συντηρημένα και βάζουν σε κίνδυνο πολλές φορές τη σωματική ακεραιότητα των πυροσβεστών…”
***
Σήμερα στην διάρκεια της παράδοσης – παραλαβής του Αρχηγού του Σώματος και προτού καλά-καλά ακόμα ξεπλυθούν οι στάχτες από τα καμμένα δάση του Καλοκαιριού, ο ίδιος υπουργός έκανε λόγο για υπερβολικό αριθμό υπηρετούντων στην Πυροσβεστική.
Ο υπουργός, αφού χαρακτήρισε πλάνη το ότι η Πυροσβεστική έχει ελλείψεις, ισχυρίστηκε ότι οι υπηρετούντες στο Σώμα είναι υπεράριθμοι. Στην ομιλία του προανήγγειλε ότι «Στις επόμενες εβδομάδες, μετά από την εισήγηση του νέου αρχηγού, θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος να ανταποκριθούν καλύτερα στα καθήκοντά τους. (…) Η αναδιάρθρωση αυτή θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού».
Όπως επισημαίνει το 902.gr,  συνειδητά ο υπουργός, προσπερνάει τις περικοπές στα κονδύλια (από 121 εκατομμύρια ευρώ το 2009 σε 65,2 εκατομμύρια φέτος), την κατάργηση οργανικών θέσεων που μεταφράζεται σε έλλειψη 4.156 ανδρών, την ακινητοποίηση του 20% των οχημάτων εξαιτίας φθαρμένων ελαστικών , βλαβών και έλλειψης καυσίμων, την υπερεργασία των οδηγών (που δουλεύουν για 32 ώρες στο τιμόνι ) και των πυροσβεστών (που βρίσκονται στα μέτωπα για 48 ώρες χωρίς ουσιαστική ανάπαυση και κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης) αλλά και τη μη χρησιμοποίηση των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σε αργίες, Κυριακές, νυχτερινές ώρες και εκτός έδρας. Πόσο μάλιστα, την προσπάθεια κατάργησης 40 σταθμών και κλιμακίων με αποτέλεσμα την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας.
***
Πολιτική εμπρηστική, που στο φόντο των γενικότερων συνθηκών αποκτά γενοκτονικά χαρακτηριστικά:
Όταν παρά τους μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ισχυρισμούς του, το υπουργείο Παιδείας σήμερα δέχεται ότι δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο ούτε 100 αλλά 25.000 τα παιδιά που πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα σίτισης γιατί υποσιτίζονται… Όταν κανείς δεν ξέρει πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός στην πραγματικότητα, πόσες άραγε εργατικές λαϊκές φτωχές οικογένειες ζουν αυτό το δράμα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής που διαλύει τα λαϊκά νοικοκυριά… Όταν για την “αντιμετώπιση” αυτού του προβλήματος η κυβέρνηση απευθύνεται στην “φιλανθρωπία” της εκκλησίας και των “χορηγών”…
…Όταν αποκαλύπτεται το ότι στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά οι εντολές διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος από 1000 τον μήνα που ήταν τον περασμένο  Μάιο, έχουν σήμερα εκτιναχθεί στις 300 κατά μέσο όρο εντολές διακοπής ρεύματος καθημερινά, δηλαδή στις 6000 το μήνα…
…Τότε αποδεικνύεται η ραγδαία εξάπλωση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, η οποία ήδη εμφανίζεται με χαρακτηριστικά γενοκτονικά σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων,   καθώς πλάι σε αυτά τα φαινόμενα πρέπει να συμπληρωθούν τα εντεινόμενα λαϊκά αδιέξοδα στην υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η γενικότερη αδυναμία ανταπόκρισης σε στοιχειώδεις ανάγκες όπως η θέρμανση κά.
***
Για τον λαό δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες και θολές ελπίδες γύρω από “επαναγορά ομολόγων”, “κουρέματα” και “αναδιαπραγματεύσεις”. Αντίθετα γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ζωτική για το λαό η άμεση ανάγκη της οργάνωσής του, της διεκδίκησης και της πάλης  για να υπηρετεί τη ζωή του, το παρόν και το μέλλον του, όλος ο πλούτος που τον σφετερίζονται τα καπιταλιστικά μονοπώλια ενώ παράγεται από τον καθημερινό του μόχθο.
Το χρωστάνε αυτό, οι εργαζόμενοι στους εργαζόμενους, ο λαός στο λαό και ο τόπος στον τόπο.

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΩΣΗΣ- ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΓΙΑΣ ΤΟΥ Π.Σ




Πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, η τελετή παράδοσης - παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κηφισιά.
Στην τελετή παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κύριος Ιωάννης Τραγάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΥΔΤΠΤΠ  κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α. Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Ν. ο Διοικητής Δ.Δ.Μ.Ν. Αντιναύαρχος (Μ) Παναγιώτης Ελληνιάδης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η φυσική ηγεσία του Π.Σ., ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι των ΕΔ/ΣΑ, καθώς και μεγάλος αριθμός εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.
 
 
 
 
Ο απερχόμενος Αρχηγός του Π.Σ. Στράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Μπονάτσος, αφού χαιρέτησε την πολιτική και φυσική ηγεσία των ΕΔ/ΣΑ, προέβη σε μία σύντομη αποτίμηση της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι: «H φετινή ήταν μια δύσκολη χρονιά. Όμως, κατορθώσαμε να κρατήσουμε το Π.Σ. ψηλά στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών, κερδίζοντας την εκτίμηση του Ελληνικού λαού». Εξήρε την ετοιμότητα και την άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων σε όλους τους φορείς και τη διάθεση αρωγής της Πολιτείας. «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες πυροσβέστες, μέσα από την καρδιά μου. Στο νέο Αρχηγό εύχομαι δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία».
Κατά την ανάγνωση της Ημερησίας Διαταγής, ο νέος Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Στο χώρο αυτό, όπου πριν από 34 ολόκληρα χρόνια ορκίστηκα, ως Πυροσβέστης, να υπηρετώ το Πυροσβεστικό Σώμα, αναλαμβάνω σήμερα την ηγεσία του, έχοντας πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων και επίγνωση των ευθυνών, της επιλογής μου σε τούτη τη θέση.
Πρώτα απ΄όλα, νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, την ελληνική κυβέρνηση γενικότερα και ειδικότερα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, επιλέγοντάς με, ως Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εν συνεχεία  θα πρέπει να ευχαριστήσω το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού, τους συναδέλφους, που σε όλα τα στάδια της υπηρεσιακής μου διαδρομής, με περιέβαλαν με την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία  οποιαδήποτε πυροσβεστική αποστολή μας ανατέθηκε.
Αυτή η επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα, ο υψηλός μας επαγγελματισμός και η άμεση απόκρισή μας στις ανάγκες των συμπολιτών μας, είναι και οι βασικοί λόγοι της υψηλότατης εμπιστοσύνης που απολαμβάνει, σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα από την ελληνική κοινωνία.
Κλείνοντας  πάνω από 80 χρόνια συνεχούς και αδιάκοπης προσφοράς και καθημερινού αγώνα για την προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, αλλά και τη διασφάλιση του εθνικού φυσικού πλούτου, το Πυροσβεστικό  Σώμα  αποτελεί σήμερα τον κύριο και βασικό επιχειρησιακό φορέα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας μας.
Αυτή η βαριά και μεγάλη παρακαταθήκη του χθες, σε συνδυασμό με τις μεγάλες και επιτακτικές ανάγκες του σήμερα, για την προστασία της κοινωνίας από την απειλή των φυσικών, αλλά και τεχνολογικών καταστροφών, δημιουργούν    ιδιαίτερα μεγάλες απαιτήσεις από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Κύριε Υπουργέ
Θέλω να σας  διαβεβαιώσω, ότι έχω πλήρη επίγνωση των απαιτήσεων αυτών και αίσθηση του υψηλού χρέους και των βαρύτατων ευθυνών που αναλαμβάνω.
Θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις, τις γνώσεις και τις δεξιότητες μου, καθώς και τις εμπειρίες που συνέλεξα από την υπηρεσιακή μου διαδρομή, ώστε να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης  που μου επιδείξατε, τόσο εσείς , όσο και η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και για να ανταποκριθώ στις ανάγκες και τις προσδοκίες των Ελλήνων Πολιτών.
Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και πραγματικότητα που βιώνουμε ως χώρα, θα συνεχίσω μέχρι τέλους τις όποιες υπηρεσιακές προσπάθειες έχουν γίνει έως και σήμερα. Είναι δεδομένο, και αποτελεί κοινή αντίληψη όλων μας, ότι επιβάλλονται αλλαγές που θα έχουν  προσδιορισμένο στόχο και αποτέλεσμα. Αλλαγές που θα αναδιατάξουν ριζικά και θα βελτιώσουν τον πυροσβεστικό οργανισμό, προσαρμόζοντας αυτόν στο σήμερα αλλά και με όραμα στο μέλλον. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος παρά μόνο ο  θεσμικός και λειτουργικός εκσυγχρονισμός των δομών του Σώματος, η αναβάθμιση του πυροσβεστικού εκπαιδευτικού συστήματος, η επέκταση της διεθνούς πυροσβεστικής συνεργασίας, η αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, η μέριμνα για το προσωπικό, παράγοντες οι οποίοι θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του πυροσβεστικού μηχανισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στο γενικευμένο αίτημα για περισσότερη ασφάλεια και προστασία της καθημερινής ζωής των ελλήνων πολιτών. Επισημαίνω ιδιαίτερα ότι οι προαναφερόμενοι στόχοι θα μπορούσαν να γίνουν έργο μόνο εάν στηριχθούμε στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή εάν η λειτουργία μας έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και προσανατολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το ικανό και άξιο στελεχιακό δυναμικό που διαθέτουμε πρέπει να έχει τις κατάλληλες εκείνες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε  να αποδώσει περισσότερο. Αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις οφείλουμε, στο μέτρο του εφικτού, όλοι μας να διασφαλίσουμε.
Αυτή λοιπόν η προσπάθεια μου βασίζεται στην κοινή πίστη και συλλογική δράση του συνόλου του πυροσβεστικού προσωπικού, των Ελλήνων Πυροσβεστών, που έχουν αποδείξει ότι μπορούν  να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε αποστολή, όσο δύσκολη και επικίνδυνη κι αν είναι, όποια συγκυρία και αν υπάρχει.
Με αρωγό τη δεδηλωμένη σε όλα τα επίπεδα, συμπαράσταση της πολιτικής ηγεσίας, θα προσπαθήσω  να  καταστήσω το Πυροσβεστικό Σώμα  πιο  αξιόμαχο, πιο αξιόπιστο και πιο αποτελεσματικό, βασιζόμενο κυρίως στους ανθρώπους που το στελεχώνουν και θα πορευτώ, διοικώντας, στηριζόμενος σε  δύο κριτήρια, την ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.  Δύο αρετές που δίνουν ηθικό νόημα στην εργασία μας και σηματοδοτούν τον αλτρουισμό και τα υψηλά ιδανικά του πυροσβεστικού επαγγέλματος.
Καλώ όλο το πυροσβεστικό προσωπικό,  ένστολο και πολιτικό σε συνεργασία, ώστε να αποδώσουμε στην Ελληνική Κοινωνία  ένα Πυροσβεστικό Σώμα που στα πλαίσια της αποστολής του, θα ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης και απειλής που μπορεί να διασαλεύσει την  ασφάλεια του Έλληνα Πολίτη.
Τέλος θα ήθελα, να απευθύνω τις καλύτερες ευχές μου προς τον απερχόμενο Αρχηγό.
Φίλε Παναγιώτη σου εύχομαι υγεία και ευτυχία, τόσο σε σένα προσωπικά, όσο και στην οικογένειά σου.
Σας ευχαριστώ όλους.».

Στο χαιρετισμό του ο κύριος Υπουργός τόνισε «Καταρχήν να αναφερθώ στις ήδη εκφωνηθείσες προσφωνήσεις και να ευχαριστήσω θερμά και από βάθους καρδιάς για λογαριασμό μου, αλλά και για λογαριασμό της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, τον απερχόμενο και ήδη Επίτιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Παναγιώτη Μπονάτσο. Ο κ. Μπονάτσος υπήρξε ένας ευσυνείδητος δημόσιος λειτουργός, ο οποίος υπό δυσχερέστατες συνθήκες έφερε εις πέρας το έργο το οποίο του ανατέθηκε, κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα,  λόγω των ειδικών συνθηκών, δύσκολης αντιπυρικής περιόδου.

Θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι καλό στο νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος  κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο, που αναλαμβάνει σήμερα τα δύσκολα καθήκοντα της ηγεσίας αυτού του ένδοξου Σώματος.
Κυρίες και Κύριοι,
Βρισκόμαστε σε μια φάση αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να μην περιλάβουν το Πυροσβεστικό Σώμα.
Όπως ορθά υπογράμμισε στην ημερήσια διαταγή του ο νέος Αρχηγός, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει να επιτελέσει μια τεράστια υπηρεσία στην ελληνική κοινωνία. Η υπηρεσία αυτή για να εκτελεστεί προβλέπει την αναδιάρθρωσή του. Στις επόμενες εβδομάδες, μετά από την εισήγηση του νέου αρχηγού,  θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος  να ανταποκριθούν καλύτερα στα καθήκοντά τους. Να βρεθούν πιο κοντά στον Έλληνα πολίτη και στην ελληνική κοινωνία. Και να επιτελέσουν το καθήκον της προστασίας των υψίστων αγαθών της ζωής, αλλά και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. Η αναδιάρθρωση αυτή θα έχει συγκεκριμένες και σαφείς κατευθύνσεις, που θα επιτρέψουν την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Από την πρώτη ημέρα της ζωής μου στο δημόσιο διάλογο ενθυμούμαι πάντοτε να λέγεται ότι δεν έχουμε το απαραίτητο προσωπικό. Κύριες και Κύριοι, αυτό συνιστά πλάνη. Ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα υπερβαίνει αρκετά τον απαραίτητο αριθμό. Το ερώτημα δεν είναι ο αριθμός, είναι το σύστημα, ο τρόπος αξιοποίησης, η συνολική λειτουργία του. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με την εισήγηση του νέου Αρχηγού, αλλά και με τη συνολική παράδοση του Πυροσβεστικού Σώματος, θα πραγματοποιήσουμε την αναδιάρθρωση αυτή με τρόπο σαφή και επιτυχή. Και να αποδώσουμε στην ελληνική κοινωνία αυτό το οποίο δικαιούται, αυτό που το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν στο Πυροσβεστικό Σώμα:  την  προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των ελλήνων πολιτών. »

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ 133


    Aπο πληροφορίες μου σε επικοινωνία της ΠΟΣΠΥΔ με την πολιτική ηγεσία αλλά και με τον νέο Αρχηγό του Π.Σ. κ. Σωτήριο Γεωργακόπουλο έμαθα ότι τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει η πρόσληψη των 133 επιλαχόντων και ουδεμία σχέση με το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. δεν έχουν τα περί αναστολής προσλήψεων που αναδημοσιεύουν και διατυμπανίζουν οι «Ενωσίτες» και ισχύουν για το Υπουργείο Παιδείας.
    Και ωφέλιμο θα είναι οι Ενωσίτες- διασπαστές να ασχολούνται μόνο με τα μέλη τους ΠΠΥ, και ας αφήσουν το παιχνίδι των εντυπώσεων με επιλαχόντες και συμβασιούχους.Τα προβλήματα κύριοι δεν λύνονται με κατεπείγουσες αλληλογραφίες, θέλει αγώνα ποδαράτο
   Όσο για τις  ακαδημίες θα είναι κλειστές για τα έτη 2013-2014 αφορούν μόνιμο προσωπικό και όχι για Π.Π.Υ. που θα εκπαιδευτούν πιθανόν στις Υπηρεσίες.
   Τέλος  όλοι να είμαστε σε κατάσταση αναμονής για τους 133 επιλαχόντες, τα 150 €, μετακινήσεις, ανανέωση πενταετίας κ.λ.π. διαφορετικά πάλι στο δρόμο.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΥΔ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 133 ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ:


Συνάδελφοι:
 Η υπομονή μας  έχει ξεπεράσει τα όρια της. Για τον λόγο αυτό αν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δεν έχουμε κάποια εξέλιξη, θα χρειαστεί και οι 133 να πάμε στην Αθήνα.
Για τον σωστό συντονισμό των ενεργειών μας και οι 133 επικοινωνήστε μαζί μου άμεσα στο τηλέφωνο:
 6972562941

ΦΕΚ B 3010 - 13.11.2012


Αριθμ. ΕΜ/2/125 (3)
Καθορισμός αριθμού ιδιωτών που εισάγονται στην
Αστυνομική και την Πυροσβεστική Ακαδημία κατά
τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015.
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ −
ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ −
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 2 περίπτωση α' και του άρθρου 4 παρ. 1 περ. β΄ του ν. 2226/1994 «Εισαγωγή, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας και στο τμήμα Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και άλλες διατάξεις» (Α΄ 122), όπως τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 2713/1999 (Α΄ 89), του άρθρου 20 του ν. 3103/2003 (Α΄ 23) και της περίπτωσης α΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 3686/2008 (Α΄ 158).
2. Το άρθρο 90 του Κώδικα, ο οποίος κωδικοποιήθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (Α΄ 98).
3. Το γεγονός ότι από την παρούσα απόφαση δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Αριθμός εισαγομένων Ελληνικής Αστυνομίας Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας δεν εισάγονται ιδιώτες.
Άρθρο 2
Αριθμός εισαγομένων Πυροσβεστικού Σώματος Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2013−2014 και 2014−2015 στην Πυροσβεστική Ακαδημία δεν εισάγονται ιδιώτες.
Άρθρο 3
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2012
ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
          ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ                                                          ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ − ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

Eπιστολή Σωματείου Αργολίδας & Αρκαδίας στον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη.



Αξιοτ. κ. Βουλευτά
   Γνωρίζουμε το  ενδιαφέρον σας που έχετε δείξει πάνω στα προβλήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  και σας ευχαριστούμε.
   Η αντιπυρική περίοδο 2012 τελείωσε και οι συμβασιούχοι πυροσβέστες βλέπουν το εργασιακό τους μέλλον μετέωρο, καθώς  δεν γνωρίζουν  αν θα ξανά εργαστούν  του χρόνου στο Πυροσβεστικό Σώμα.
  Μιλάμε για 1600 συμβασιούχους πυροσβέστες  Πανελλαδικά από τους οποίους οι 100 εργάζονται στους Νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας και είναι μέλη του Σωματείου μας.
Η πενταετία 2008-2012 βάση του Π.Δ 121/2007 τελείωσε 31 Οκτώβρη και κανείς  από την πολίτική ηγεσία δεν δεσμεύετε για το εργασιακό μέλλον αυτών των συναδέλφων.
   Σύμφωνα και με τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν το επίδομα ανεργίας θα το πάρουν έως τέλος 2012.
    Από πληροφορίες μας ακούγετε ότι ο θεσμός του Συμβασιούχου Πυροσβέστη δεν θα πάψει να ισχύει . Όμως ακούγετε για νέα προκήρυξη με όρια ηλικίας ,γραμματικές γνώσεις, κάρτα  ανεργίας κ.α.
   Θέλουμε να σας τονίσουμε κ. Βουλευτά πως μια τέτοια εξέλιξη μόνο θετικά αποτελέσματα δεν θα μπορεί να φέρει . Ένα μεγάλο κομμάτι έμπειρων εκπαιδευμένων συναδέλφων από τους 1600 θα πεταχτούν στο δρόμο, στη συνέχεια θα προσληφθούν πολίτες που θα χρειαστούν χρόνο και χρήμα για εκπαίδευση και εξοπλισμό.
     Με όλα αυτά τα παραπάνω προβλήματα κ. Βουλευτά στα μέλη μας επικρατεί ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ-ΑΝΗΣΥΧΙΑ - ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
·         ZHTAME: Την υλοποίηση νέας 5ετίας, 8μηνης εργασίας για τους 1600 περίπου συνάδελφους που έμειναν εκτός ρύθμισης (Ν.3938/2011)και την δημιουργία σχεδίου για την σταδιακή απορρόφηση τους στο Π.Σ.

Είμαστε στην διάθεση σας για οτιδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.
Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας και παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.
ΜΕ  ΤΙΜΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΣΟΦΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                            ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ