Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σημερα . .

Φωτιά σε εξέλιξη στην περιοχή Τρικόρυφο Ηγουμενίτσας κοντά στη Μονή Ραγίου .
- - - -
Επισης ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Μεσοπόταμος του Δήμου Πάργας
Η φωτιά πέρασε στο χωριό, αλλά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών και των κατοίκων, αποτράπηκε η καταστροφή σπιτιών, στάβλων και ελαιώνων.

Ερωτηση Βουλευτων ΣΥΡΙΖΑ για το Επιδομα Ανεργιας Συμβασιουχων Πυροσβεστων



Εφιαλτης στην Πορτογαλια . .

Χίλιοι πεντακόσιοι πυροσβέστες στη μάχη για τον έλεγχο των πύρινων μετώπων στις οροσειρές της κεντρικής Πορτογαλίας.


Περίπου 1.400 πυροσβέστες εξακολουθούν να μάχονται σήμερα στα πύρινα μέτωπα στις οροσειρές της κεντρικής Πορτογαλίας, συνεπικουρούμενοι από αέρος από έξι ισπανικά και γαλλικά Καναντέρ, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013


Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δασική έκταση, στην Χρυσοκελαριά, στον δήμο Πύλου της Μεσσηνίας.

ΠΩΛΕΙΤΕ ΤΖΙΠ 4Χ4

                                                              ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΑ

Χιλιόμετρα:
135.000 χμ
Ίπποι:
118 bhp
Χρονολογία 
6 / 2000
Κίνηση:
Τετρακίνητο (4x4)
Καύσιμο:
Αέριο&Γκαζi
Τηλέφωνο:
6978107581

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Σημερα και Αυριο

Πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι, στα Οινόφυτα σε δασική έκταση, στη θέση Λάκκα Παπά, κοντά στο 56ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία.





Επισης για Αυριο Παρασκευη

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Επίσης, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.




Tην απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων κάθε είδους στο περιαστικό δάσος Σέιχ Σου, από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 7 το πρωί του Σαββάτου, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης.

Η απαγόρευση ισχύει για το τμήμα του περιαστικού δάσους (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος – Χορτιάτη.

Ανακαλείται διορισμός δημοτικού αστυνομικού με πλαστό πτυχίο

Την ανάκληση του διορισμού υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ο οποίος εργαζόταν στη Δημοτική Αστυνομία, αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Μετά από έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο πανεπιστημιακός τίτλος σπουδών που είχε καταθέσει ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ήταν πλαστός.
Όπως αναφέρεται από το δήμο, το αντίγραφο τίτλου σπουδών που είχε καταθέσει ο υπάλληλος, δεν αντιστοιχεί με πτυχίο του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ουδέποτε ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τμήματος.
Ο διορισμός του υπαλλήλου ανακαλείται από τις 5/2/2004 και ο δήμος Αθηναίων προχωρά άμεσα σε καταλογισμό των μισθών που έλαβε έως σήμερα.
Παράλληλα, κατατίθεται μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία.
Ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων που έχουν διοριστεί στο δήμο Αθηναίων, συνεχίζεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Κατάρριψη του μύθου "με κριτήρια ΑΣΕΠ" από τον Αν. Υπ. Εσωτερικών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτίμησε πως, περίπου 85.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο - από το 2003 και μετά - ναι μεν με κριτήρια ΑΣΕΠ, αλλά καταθέτοντας πλαστά... στοιχεία, στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, αφού υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της αυθεντικότητας των στοιχείων αυτών, ήταν οι Φορείς (π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες, Ταμεία κ.ά.) από τους οποίους γίνονταν οι προσλήψεις, μιλώντας στο Mega, καταρρίπτοντας ουσιαστικά μία γενικά αποδεκτή αντίληψη, πως όλοι οι διαγωνισμοί με την «τιτλοφορία» - με κριτήρια ΑΣΕΠ - δεν ήταν τελικά αδιάβλητοι.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών πως, υπάρχουν πλαστά - μη πραγματικά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων, «δημιουργία» κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται ακόμη και Προξενεία και Πρεσβείες ξένων Κρατών.

Ενισχύοντας την θέση του αυτή, ο κ. Γρηγοράκος είπε πως «ύποπτη είναι και η φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ» επιβεβαιώνοντας τις φήμες, πως υπήρξε πλαστή αναγνώριση πτυχίων της αλλοδαπής, με τη «σφραγίδα» του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Ο κ. Λ. Γρηγοράκος, τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός των 85.000 δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν μπει στο Δημόσιο, προσκομίζοντας πλαστά στοιχεία, να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
Απο ΔΩ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Απο ΚΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ????


Κατά την συνεδρίασή της, η ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού αποφάσισε ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου οι οποία απασχολήθηκαν την τελευταία πενταετία (και συνολικά τουλάχιστον για τρία χρόνια) θα αποκτήσουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς με στόχο την μονιμοποίησή τους.

Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα υπολογίζει τον αριθμό των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου οι οποίοι θα μονιμοποιηθούν στις 80.000.

Στο εξής για κάθε νέα πρόσληψη στον δημόσιο τομέα θα είναι αναγκαία η συμμετοχή σε διαγωνισμούς, «ώστε να μην χρησιμοποιηθεί, πλέον, η έκτακτη εργασία ως παραθυράκι για να μπορεί να μπει κανείς στο δημόσιο», πρόσθεσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Ο Λέτα και η κυβέρνησή του ενέκριναν επίσης την πρόσληψη 2.000 πυροσβεστών, καθώς και την ενίσχυση κατά 20% του προσωπικού των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.


Σ.Δ
Στην Ιταλια εχουν χαλια οικονομια σαν και εμας και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΟΥΝ - εδω 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ 1ης ΓΡΑΜΜΗΣ και παρακαλαμε να μας κρατησουν κανα 2 χρονια ακομα....

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Φωτιες Σημερα

Φωτιά σε δασική έκταση στην Μαυροσουβάλα Ωρωπού στην περιοχή Αργασίου στη Ζάκυνθο και σε δασική έκταση στην περιοχή Λυκόχια Αρκαδίας.
Επισης και σε δασική έκταση στο Κρανοχώρι, Καβάλας.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ (απ 211)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ - Τ.Κ. 19100 - ΤΗΛ. – FAX.: 22960 29144
Μέλος Γ.Σ.Ε.Ε. – www.pospid.gr - e-mail: pospid@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ.:211 Μέγαρα: 26/08/2013
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ
Συνάδελφοι,
Την εβδομάδα που διανύθηκε η ΠΟΠΥΣΥΠ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γ.Γ. ΠΡΟ.ΠΟ. κ. Γεωργιάδη, με τον Γεν. Διευθυντή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου καθώς και με τον Αρχηγό Π.Σ. κ. Γεωργακόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες ΠΡΟ.ΠΟ., Α.Π.Σ. και Υπουργείων στην συνάντηση με τον Γ.Γ. κ. Γεωργιάδη.
Στην ερώτηση μας τον προηγούμενο μήνα αν πρέπει να ανησυχούν οι Π.Π.Υ. μας διαβεβαίωνε ότι κανένας Π.Π.Υ. δεν θα χάσει την δουλειά του.
Στην πρόσφατη συνάντηση προστέθηκε το «προς το παρόν».
Παρομοίως και για τους συμβασιούχους τον προηγούμενο μήνα μας δήλωνε ότι θα εξαντληθεί το 5μηνο, στην πρόσφατη συνάντηση «νομίζει» ότι θα εξαντληθεί.
Θίξαμε θέματα εργασιακών ωραρίων, εκτός έδρας αλλά δεν λάβαμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Για το θέμα του ΟΑΕΔ των συμβασιούχων μας δήλωσε αναρμόδιος.
Με τον Διευθυντή του κ. Κ. Μητσοτάκη μας δήλωσε ότι υπεύθυνος για την κινητικότητα είναι ο εκάστοτε Υπουργός για κάθε Υπουργείο.
Προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αλλά μας ζήτησε να έχουμε το νου μας, όλα είναι ρευστά.
Με τον Υφυπουργό κ. Βασίλειο Κεγκέρογλου θίξαμε εργασιακά θέματα αλλά κυρίως το θέμα του ΟΑΕΔ των συμβασιούχων όπου αναμένουμε και νέες εξελίξεις και συναντήσεις.
Με τον Αρχηγό του Π.Σ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και με Αξιωματικούς του Α.Π.Σ. όπου θίχτηκαν τα θέματα των 150 €, των εκτός έδρας, των ρεπό, της υπέρβασης των ωραρίων, τις περιορισμένες υπερωρίες των Π.Π.Υ. κ.λ.π.
Ο κ. Αρχηγός δήλωσε «να τηρηθεί αυστηρά η νομοθεσία και να μην υπερβαίνεται το ωράριο των Π.Π.Υ. και συμβασιούχων».
Για τα θέματα αδειών, καθηκοντολόγιου, ρεπό, εκτός έδρας κ.λ.π. έχει προβλεφθεί στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση και αναμένεται να έρθει για ψήφιση τον Σεπτέμβριο.
Έγινε αναφορά και στην υπέρβαση ωραρίων που εξακολουθεί να εφαρμόζει ο κ. Βαρσάμης στον Ν. Κέρκυρας και δεσμεύτηκε η ηγεσία να κάνει παρέμβαση προς την Διοίκηση ώστε να διορθωθεί.
Παρουσία μας υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Αφάλη με τον κ. Περιφερειάρχη.
Συνάδελφοι, εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση έχει δείξει τις προθέσεις της, τίποτα δεν έχει διορθωθεί, τίποτα δεν είναι στάσιμο, όλα βαίνουν προς το χειρότερο.
Θεωρούμε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές και για εμάς. Πάντως διάθεση για επίλυση έστω των στοιχειωδών προβλημάτων δεν βλέπουμε γεγονός που επιβάλει την επαγρύπνηση όλων μας.
Με τιμή
για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ομοσπονδίας

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Κληρώνει αύριο για 4.900 δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα


- Υπό την προεδρία Σαμαρά συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης - Παρών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Θα αποφασιστεί από που θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό στο Δημόσιο
- Διοικητικοί, καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί, τεχνικοί στην πρώτη γραμμή
- Ο χάρτης της διαθεσιμότητας ανά υπουργείο

Η πιο μεγάλη μέρα (μέχρι την επόμενη) είναι η αυριανή για τους χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Τη Δευτέρα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, συνεδριάζει το κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις για τη σύσταση και κατάργηση θέσεων των υπουργείων
Στη συνεδρίαση, θα σφραγιστεί το μέλλον 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, που θα βρεθούν στο πρώτο κύμα διαθεσιμότητας.

Θα είναι εκεί που αφού παρουσιαστούν τα οργανογράμματα και οι αναλυτικές ανάγκες στο Δημόσιο, θα χαρακτηριστούν «πλεονάζον προσωπικό» και θα βγουν σε διαθεσιμότητα.

Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστεί με... διευθύνσεις και ονόματα οι 4.899 δημόσιοι υπάλληλοι που θα ακολουθήσουν στη διαθεσιμότητα τους 3.200 δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Διοικητικοί υπάλληλοι, καθαρίστριες, φύλακες, οδηγοί και τεχνικό προσωπικό θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της διαθεσιμότητας.

Θα προέρχονται:
1.835 από το υπουργείο Υγείας
1.500 από το υπουργείο Παιδείας
758 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
618 από το υπουργείο Εργασίας
485 από το υπουργείο Οικονομικών
410 από το υπουργείο Άμυνας
250 από το υπουργείο Πολιτισμού
138 από το υπουργείο Τουρισμού
131 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
100 από το υπουργείο Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας
48 από το υπουργείο Ναυτιλίας
38 από το υπουργείο Δικαιοσύνης
10 από το υπουργείο Εξωτερικών
20 από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης


Το δεύτερο κύμα της κινητικότητας που θα αφορά σε 12.500 επιπλέον υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2013 θα προκύψει κυρίως από τους δήμους που έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν άμεσα σε αυτοαξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

2007 . . .

Για να ΜΗΝ Ξεχνουμε ΠΟΙΟΙ ειμασταν ΤΙ δωσαμε και ΠΟΥ παμε..


Καποιοι εχασαν Συναδελφους-Καποιοι Συζυγους-Καποιοι τα Παιδια τους..Το κενο που αφησαν θα κρατησει για Παντα..


Εποχικός Πυροσβέστης Τσώκος Ιωάννης.
Γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1984 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών στο Δ.Δ. Μίστρου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Γιαπλέ Δημήτριο.

Εποχικός Πυροσβέστης Γιαπλές Δημήτριος
Γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1982 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , ενώ ήταν και μέλος της εθελοντικής ομάδας για την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών στο Δ.Δ. Θεολόγου του Δήμου Διρφύων Νομού Ευβοίας όπου διέμενε. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή του Μίστρου της Εύβοιας, στις 26 Αυγούστου 2007, μαζί με το συνάδελφό του εποχικό πυρ/στη Τσώκο Ιωάννη.

Εποχικός Πυροσβέστης Τζούμας Ανδρέας 
Γεννήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου1964, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Νιάρχο Αθανάσιο.

Εποχικός Πυροσβέστης Δρακόπουλος Ιωάννης
Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1978 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Νιάρχο Αθανάσιο και Τζούμα Ανδρέα.

Εποχικός Πυροσβέστης Νιάρχος Αθανάσιος 
Γεννήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου1963 και ήταν έγγαμος. Υπηρετούσε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Ζαχάρως Ηλείας, στις 24 Αυγούστου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες Δρακόπουλο Ιωάννη και Τζούμα Ανδρέα

Εποχικός Πυροσβέστης Δούνιας Κωνσταντίνος
Γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου 1964, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή της Αρεόπολης Λακωνίας, στις 24 Αυγούστου 2007.

Εποχικός Πυροσβέστης Μαρκάκης Στυλιανός
Γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1970 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Τζανάκη Ηρακλή.

Εποχικός ΠυροσβέστηςΤζανάκης Ηρακλής
Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1967 και ήταν άγαμος. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες, Κορομηλά Νικήτα και Μαρκάκη Στυλιανό.

Εποχικός Πυροσβέστης Κορομηλάς Νικήτας
Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1973, ήταν έγγαμος και πατέρας ενός παιδιού. Υπηρετούσε στο πεζοπόρο της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Δοξαρό του Δήμου Κουκουλώνα, του Νομού Ρεθύμνης, στις 11 Ιουλίου 2007, μαζί με τους συναδέλφους του εποχικούς πυρ/στες,Μαρκάκη Στυλιανό και Τζανάκη Ηρακλή.

Ανοίγει η «πόρτα» της διαθεσιμότητας για 4.600 δημοσίους υπαλλήλους

Μεσα στο αρθρο αναφερεται οτι:

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να τονισθεί η επιτυχία με την οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κινητικότητα των 1.862 υπαλλήλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ, το Νοέμβριο του 2012. Μια επιτυχία που συνδέεται με το γεγονός ότι στην επανατοποθέτησή τους οι υπάλληλοι ενίσχυσαν κρίσιμες υπηρεσίες για το Δημόσιο και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, ποσοστό 36% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστική), 22% τοποθετήθηκε σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης (καταστήματα κράτησης, δικαστήρια), 20% σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ.), 16% σε υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας (νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, ΕΟΠΥΥ κ.λπ.), καθώς επίσης και στα ΚΕΠ και τις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας.


αρθρο του Πρωτο Θεμα.
Δειτε ολο το αρθρο ΕΔΩ


Σ.Δ
ΟΙ Υπηρεσιες που εχουν αναγκη και πανε ανθρωποι προς τα εκει ΔΕΝ μπορουν να "βγαλουν" ανθρωπους σε Διαθεσιμοτητα διοτι εχουν κενα και ειναι Υπηρεσιες ΚΡΙΣΙΜΕΣ. Δεν γινεται να βαζεις αλλους "βγαζοντας" οσους ειναι εκει...???
Δεν κολλαει να μιλουν για "διαθεσιμοτητα" πενταετων" εαν μιλουν ακομα..







Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, στην περιοχή Ήμερος Πεύκος, στο Πικέρμι.









40χρονος συνελήφθη στη Ρόδο και κατηγορείται 
για τις καταστροφικές πυρκαγιές, που 
ξέσπασαν στις 12 και 13 Αυγούστου, στην περιοχή Άγιος Σούλας.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 
εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Το Ευρωπαϊκο Συστημα Πληροφοριων Δασικων πυρκαγιων για τις Πυρκαγιες στην Χωρα μας το 2013

Χιλιάδες στρέμματα δάσους έχουν αποτεφρωθεί το φετινό καλοκαίρι -και μέχρι στιγμής- στη χώρα μας, εξαιτίας των πυρκαγιών.

Τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή, ωστόσο, έχει υποστεί το νησί της Ρόδου, όπου κάηκαν συνολικά 42.270 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS).

Επιπλέον μεγάλη έκταση, που υπολογίζεται στα 18.810 στρέμματα, έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.

Στην Σέριφο η πυρκαγιά «αφάνισε» 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε τελικώς 11.860 στρέμματα δάσους.

Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν τελικώς 4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.

Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε τελικώς 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Ανδρο έκαψε 2.150 στρέμματα



κειμενο: protothema.gr

Χαλκίδα: Αφού αποχαιρέτισαν τον συνάδελφο τους, πήγαν να σβήσουν την φωτιά!

Μέσα σε βαρύ κλίμα, πήγαν οι πυροσβέστες για να σβήσουν την μεγάλη φωτιά της Ριτσώνας.
Λίγες ώρες πριν είχαν πει το τελευταίο αντίο σε έναν καλό τους φίλο και ...συνάδελφο που δυστυχώς έφυγε τόσο γρήγορα και άδικα από την ζωή.

Ο άτυχος πατέρας δύο παιδιών έδινε μάχη με την επάρατη νόσο και δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής και να επιστρέψει στην Χαλκίδα.

Όταν μαθεύτηκε η κακιά είδηση, βυθίστηκε στο πένθος όλο το σώμα και η τοπική κοινωνία.

Αφού το πρωί βρέθηκαν στην νεκρώσιμη ακολουθία, λίγες ώρες αργότερα έδιναν μάχη στην μεγάλη πυρκαγιά της Ριτσώνας.

Έπεσαν "πάνω" της και κατάφεραν να την περιορίσουν όπως άλλωστε θα έκανε ο φίλος τους και συνάδελφος που έφυγε νωρίς.

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Σημερα

Δύο πύρινα μέτωπα, στη Ριτσώνα της Βοιωτίας και στα Ψαχνά της Εύβοιας.


Στην βιομηχανική ζώνη στην Ριτσώνα ένα εργοστάσιο παραδόθηκε στις φλόγες, όπως και πολλά αυτοκίνητα.

Φωτιες σε Πορτογαλια & Ηνωμενες Πολιτειες

Πορτογαλια & Ηνωμενες Πολιτειες
Ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν στην Πορτογαλία στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες μαίνονται επί πολλές ημέρες σε τρεις περιφέρειες της χώρας.


Η επίσημη υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας επιβεβαίωσε το θάνατο του άτυχου άνδρα, αλλά και τους τραυματισμούς άλλων εννέα, αλλά όπως ανακοίνωσε "δεν είναι σε θέση, προς το παρόν τουλάχιστον, να δώσει άλλες πληροφορίες για τι ακριβώς συνέβη στους ανθρώπους."



Μάχη με τις φλόγες δίνουν περισσότεροι από 1000 πυροσβέστες προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει κοντά στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.



Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Το 10% των δημοτικών αστυνομικών προσλήφθηκε με πλαστά πτυχία


Το 10% των δημοτικών αστυνομικών προσλήφθηκε με πλαστά πτυχία
Μια απίστευτη αποκάλυψη έκανε το πρωί της Πέμπτης η υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου μιλώντας για τους ελέγχους στα πιστοποιητικά σπουδών και ξένων γλωσσών όλων των δημοσίων υπαλλήλων που είναι σε εξέλιξη.

Η έρευνα στις γνώσεις και τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων αν και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί έβγαλε "λαυράκι" και πιο συγκεκριμένα έδειξε πως έως και το 10% των δημοτικών αστυνομικών έχει προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά.

Το γιατί όμως τα «ψεύτικά χαρτιά» βρέθηκαν τόσο ετεροχρονισμένα, είναι ένα θέμα που προκαλεί πολλά ερωτηματικά …. Το σίγουρο είναι πως ευθύνη δεν έχουν μόνο οι δημοτικοί αστυνομικοί αλλά και αυτοί που έκαναν αρχικά δεκτά τα πτυχία και τα πιστοποιητικά.
Star.gr
Υ.Γ Μόνο στους ΠΠΥ υπήρχαν καλοθελητές και έκαναν αγωγές-καταγγελίες σε δικαστήρια και ΜΜΕ εναντίον συναδέλφων τους . Πουθενά αλλού τόση ρουφιανιά και φαγομάρα  το βλέπετε και προσπαθούν ακόμα να το παίξουν παντογνώστες . 
Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΑ  ΠΟΙΝΙΚΑ  ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ "ΓΙΩΤΑΔΕΣ" ΚΑΙ SMS ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟ ΑΣΕΠ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ.


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μετωπα Σημερα

Πύρινα μέτωπα που έχουν εκδηλωθεί σήμερα:
  • Σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Νέα Φώκαια της Χαλκιδικής
  • Στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου
  • Στους Παξούς σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Γάιο
  • Στην Βαράσοβα Ναυπακτίας

Σε πύρινο κλοιό, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, βρίσκεται και πάλι το νησί της Ρόδου.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης, το νησί έχει τεθεί σε συναγερμό, καθώς μέσα σε διάστημα μισής ώρας, ξέσπασαν δύο πυρκαγιές, και μάλιστα σε απόσταση κοντινή η μία με την άλλη, στις περιοχές Σάλακο και Αγία Άννα.

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η Γνωμοδότηση 260 και η “κριτής των πάντων”


Εν μέσω Πυρκαγιών η Γνωστή Άγνωστη αναφέρει  –  αποφασίζει  -  ποιος δουλεύει “παράνομα” – “παράτυπα” την ώρα που ο κλάδος μας αντιμετωπίζει την απειλή της “κινητικότητας” και όλοι τρέχουν στα βουνά να σβήνουν φωτιές αυτή που δεν πέρασε ποτέ Υγειονομικές Επιτροπές που ΔΕΝ Υπηρέτησε στον Ε.Σ κρίνει κατακρίνει  παραμερίζοντας  Υπουργούς – Σύνταγμα – Στρατολογία – και δημιουργεί αβάσιμη ανησυχία με την “περίεργη” σιωπή του αρχηγείου που πειθαρχικά δεν της κάνει τίποτα ότι και να γράψει ακόμα και αν προκαλεί – βγάζει εσωτερικά χαρτιά μιας ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ, κρίνοντας αυτούς που αρρώστησαν ή είχαν ένα ατύχημα κατά την Διάρκεια της Θητείας τους και όπως Χιλιάδες άλλοι σε ΟΛΑ τα Σώματα  Ασφάλειας Πέρασαν ΑΝΩΤΑΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ και κριθήκαν ΠΑΛΙ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 1 ώστε να μπορούν να Δώσουν σε ΟΛΑ τα Σώματα Ασφάλειας και να υπηρετήσουν.
Αυτή λοιπόν διαχέει Συνεχώς “ανησυχία” & ”Διχόνοια”  μέσα στο προσωπικό από προσωπική  πικρία  επειδή δεν κατάφερε να μαζέψει τα μόρια ώστε να μπει με τα ΜΟΡΙΑ της και όχι με πρακτικές “διωγμού”.
Αναφέρει μια Γνωμοδότηση που δεν βγήκε και δεν υπογράφτηκε ΠΟΤΕ  διότι είχε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ και θα τίναζε ΟΛΟ το Σύστημα των Επανεξετάσεων των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας διότι ΔΕΝ θα έδινε πρακτικά σε κανέναν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΙΑΣΗ. O νόμος τόσα χρόνια ήθελε Ι1 στην Πυροσβεστική, τίποτα άλλο.
Διαβάλει και συνδέει συνεχώς ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΥΝΔΕΤΑ για να “περάσει” “γνώμη” της, είναι “γνώμη” να απειλεί – να διασύρει – και να διαβάλει τα πράγματα κατά όπως την Συμφέρει..
Συνδέει της απολύσεις  της “κινητικότητας” με το να διώξουν ανθρώπους για να την πάρουν. Προκαλεί σε “ανησυχία” και σπέρνει συστηματικά διχόνοια χωρίς καμία πειθαρχική δίωξη.
Μιλεί για ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ και ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ σαν να τα είχε στα χέρια της..
Άραγε τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά, υπάρχουν Συνεργοί ; Πρέπει να εμπλακεί η “Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων” ; Πως θα  σταματήσει όλο αυτό ; Πως γίνεται σε πολλές Υπηρεσίες να ξέρουν όλα αυτά τα δεδομένα και να τα Διατυμπανίζουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε να είχαν τέτοιες “γνώσεις” ;
Γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στα Δικαστήρια που έχει κάνει σε 2000 από εμάς ;

Αυτά την ώρα που απειλούν Συνεχώς τους Πενταετείς με “κινητικότητες” την ώρα που καθαρά μας επιβουλεύονται πολλοί αυτή συνεχίζει την “ρητορική” της χωρίς να νοιάζεται που διαβάλει έναν κλάδο – πως θα απορροφηθούν ΟΛΟΙ οι επιλαχόντες – πως θα μπουν οι Συμβασιούχοι παρά μόνο 40 – 50 άτομα να φύγουν και να μπει, όλα τα άλλα είναι “ψιλά γράμματα”.  Αίσχος..


 Επιστολή συναδέλφου

Υ.Γ Φίλε μου καλέ βλέπεις εδώ και καιρό το μπλόκ μου έχει σταματήσει να ασχολείτε μαζί της.   Υπάρχουν πολύ ποιό σοβαρά θέματα που μας βασανίζουν.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013



Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουρουπάτα στην Κεφαλονιά. Σε ύφεση η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή σε χαράδρα στην περιοχή Καλλιράχη της Θάσου.

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Απαγορεύεται με απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η διέλευση οχημάτων και πεζών στις δασικές εκτάσεις και τα περιαστικά δάση των περιοχών για τις οποίες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. Το μέτρο θα ισχύει από τη δύση μέχρι την ανατολή του ηλίου, αλλά είναι πιθανό να επεκταθεί και κατά τη διάρκεια της ημέρας αν κριθεί απαραίτητο. Παράλληλα, θα ενδυναμωθούν οι περιπολίες από τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε εξέλιξη φωτιές σε Λιβανάτες Φθιώτιδας και Αμφιλοχία Μπάλα Αχαΐας κοντα σε κατοικημένη περιοχή στη Θάσο και στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Αναφορα Βουλευτων Συριζα Αργολιδας-Αρκαδιας για τους Π.Π.Υ



Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ανάβρα του Δ. Αλμυρού στη Μαγνησία.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΕ Δυσκολα Προσεγγισιμη Περιοχη 13/8/2013








ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ



Συναδελφοι οπως φαινεται δεν μπορουμε να ησυχασουμε ουτε λεπτο,ετσι να
ξεκουραστουμε λιγο μετα απο 11 χρονια γεματα αγωνες.
τακτοποιηθηκε ενας πολυ μεγαλος αριθμος συναδελφων και προσπαθουμε ολοι
καθε μερα ωστε να τακτοποιηθουν και οι υπολοιποι πραγμα που το εχει πετυχει ως τωρα η ομοσπονδια μας.Αυτη τη στιγμη λοιπον ερχονται τα παπαγαλακια και
μιλουν για απολυσεις δασοπυροσβεστων( αληθεια εμεις τι ειμαστε? πυροσβεστες πενταετους θητειας γενικων καθηκοντων η δασοπυροσβεστες?) ολο τον χειμωνα
τι καναμε ? περιμεναμε το καλοκαιρι?

Να συνελθουν οσοι το σκεφτηκαν αυτο! εχω μια απορια, αν αυριο πεταξει το μπαλακι η κυβερνηση στο αρχηγειο να προτεινει ενα αριθμο πυροσβεστων
να φυγει( επεδη το λενε οι ξενοι)ποιους θα προτεινει αραγε? π.π.υ,μονιμους εκτος α.σ.ε.π η αξιωματικους?
Συναδελφοι ειμαστε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ,μαζευτειτε γυρω απο την ομοσπονδια μας οπως παλιοτερα,μονο αυτο θα μας σωσει!
Ολα τα σωματεια ας τρεξουν να προλαβουμε το κακο που ερχεται.Ως πληροφορηση καποιων,το σωματειο μας εχει κανει συναντησεις με τους β ουλευτες κ.ΜΑΚΡΗ Ν.Κοζανης,κ.ΚΟΥΙΚ Επικρατειας,κ.ΞΟΥΛΙΔΟΥ Θεσσαλονικης και ακολουθουν οκ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ο κ. ΚΑΣΣΗΣ η κ. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ!
ΜΕ ΤΙΜΗ
ΔΕΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παράθυρο για διπλή σύνταξη σε βουλευτές και άλλους αιρετούς


Eγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξομοιώνει τα χρόνια εκπαίδευσης με τη βουλευτική θητεία για εξαγορά. Eγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εξομοιώνει τα χρόνια εκπαίδευσης με τη βουλευτική θητεία για εξαγορά.
Δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων στην κοινωνική ασφάλιση, κατ’ επέκταση και περιθώρια αύξησης της ποσών σύνταξης για τον χρόνο που θα εξαγοραστεί, παρέχει, σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, δημάρχους και εν γένει σε αιρετούς άρχοντες, πρόσφατη
εγκύκλιος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η «εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιος αρ. 47» της διοίκησης, δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να εφαρμόζει διατάξεις του μνημονιακού νόμου 4052/12, εξομοιώνοντας την παροχή εξαγοράς πλασματικών χρόνων σε όλους τους ασφαλισμένους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που λαμβάνουν 3, 4 ή και περισσότερες συντάξεις. Ταυτίζοντας, όμως, επί της ουσίας τον πλασματικό χρόνο ασφάλισης λόγω ανατροφής τέκνων, με αυτόν την εκλογής στη Βουλή ή σε ένα δημόσιο αξίωμα, αλλοιώνει τη λογική του νομοθέτη για την έννοια της εξαγοράς πλασματικού συντάξιμου χρόνου. Διότι η συμμετοχή στα κοινά, όπως αυτή αποτυπώνεται με τη βουλευτική ή δημαρχιακή θητεία, εντάσσεται -με βάση τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου και την εγκύκλιο- σε μια υποχρέωση που επιβάλλεται από έξωθεν παράγοντες τις οποίες δεν επέλεξε ο ασφαλισμένος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, χρονικές περίοδοι για τις οποίες έχει νόημα η θέσπιση εξαγοράς πλασματικών χρόνων, όπως είναι η στρατιωτική θητεία -η οποία αποτελεί ένα αναγκαστικό γεγονός- ή ο χρόνος ανατροφής παιδιών, η γονική άδεια, η περίοδος ανεργίας ή ακόμη και η εκπαιδευτική άδεια, δηλαδή όλες εκείνες οι «αναπόφευκτες» τρόπον τινά διαδικασίες οι οποίες μπορούν να αποστερήσουν τον ασφαλισμένο από την εργασιακή διαδικασία, ταυτίζονται με την πολιτική ως επάγγελμα και τη συμμετοχή στα κοινά για τους εξής:

• Kατέχοντες τη βουλευτική ιδιότητα.

• Κατέχοντες θέση υπουργούυ φυπουργού. • Πρόεδρους Κοινοτήτων. • Δημάρχους. • Νομάρχες πριν από τον «Καλλικράτη».

Βεβαίως, οι βουλευτές ή οι πρώην υπουργοί που θα σπεύσουν να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης εγκυκλίου θα αναγκαστούν να εξαγοράσουν πολύ ακριβά τα απαιτούμενα ένσημα για τον χρόνο που συμμετείχαν στη Βουλή ή στον Δήμο. Χρόνο ο οποίος συμπίπτει με τη θέσπιση του ασυμβίβαστου. Ομως την ίδια στιγμή που θα εξαγοράζουν ασφάλιση, είναι πολύ πιθανό να έχουν ήδη πρώτη ή και δεύτερη σύνταξη από τη βουλευτική τους θητεία. Αλλά αυτό δεν συνιστά μεγάλο εμπόδιο ιδιαίτερα για όλους όσοι κατέχουν πολιτικά αξιώματα, δεν δεσμεύονται σήμερα από το ασυμβίβαστο και ταυτοχρόνως διατηρούν και τρίτη ή και τέταρτη πηγή μελλοντικής σύνταξης από το επάγγελμα που συνεχίζουν να ασκούν, ως δικηγόροι, μηχανικοί ή γιατροί, ταυτοχρόνως με τη συμμετοχή τους στις εργασίες της Βουλής. Οταν μεγάλο ποσοστό ανέργων δεν έχει τρόπο κάλυψης του συνταξιοδοτικού κενού, τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν όντως, μια ακόμη αρκετά ευνοϊκή ρύθμιση για το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Σε ό,τι αφορά τις συγκεκριμένες διατάξεις, οι αιρετοί άρχοντες μπορούν «να αναγνωρίσουν τους χρόνους που αντιστοιχούν στη θητεία τους, οποτεδήποτε στους κλάδους κύριας, επικουρικής και πρόνοιας, του επαγγέλματος που ασκούσαν, καταβάλλοντας το σύνολο των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών. Σχετικά με το ποσό που θα καταβάλουν για την εξαγορά του πλασματικού χρόνου, ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται ο ασφαλιστέος μισθός ή το τεκμαρτό ημερομίσθιο της ασφαλιστικής κλάσης ή της κατηγορίας, όπως θα διαμορφωνόταν κάθε φορά αν τα πρόσωπα αυτά συνέχιζαν, κατά περίπτωση, να απασχολούνται ή να αυτοαπασχ ολούνται ή να ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και κατά τη διάρκεια της θητείας τους». Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται ασφαλιστέος μισθός ή τεκμαρτό ημερομίσθιο ή το ύψος τους υπερβαίνει τον μισθό που αντιστοιχεί στην 28η ασφαλιστική κλάση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του μισθού που θα ίσχυε κατά τον μήνα υποβολής της αίτησης. Επίσης, η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών γίνεται είτε εφάπαξ, εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της απόφασης αναγνώρισης (με έκπτωση 15%) είτε σε μηνιαίες δόσεις.

Υ..Γ   ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΩ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ... 
 ΣΕ ΕΜΑΣ ΘΑ ΙΣΧΎΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ, Η ΔΙΘΕΣΗΜΟΤΗΤΑ,  Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, Ο ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ, Η ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ Η ΑΥΞΗΣΕΙΣ; 
Ε ΟΧΙ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ.

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013


Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Ηλεία - Τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης.
Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε αγροτική και δασική έκταση στην περιοχή του Κλεινδιά στις όχθες του ποταμού Πηνειακού Λάδωνα και κοντά στο οικισμό Καρακασίμι.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, τόσο σε επίγειες δυνάμεις όσο και σε εναέρια μέσα, η πυρκαγιά δεν κατέστη εφικτό να τεθεί υπό έλεγχο και σήμερα πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη!

Στις 14:30 το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης της ΕΜΑΚ από πτώση.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ενημερωση Πυρκαγιες


Πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή Κλεινδιά του δήμου Πύργου στην Ηλεία.
H φωτιά καίει από τις όχθες του Πηνειακού Λάδωνα και προς το Πανόπουλο στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης.

Ανδρος
Πολύ δύσκολη αναμένεται η νύχτα - Εκκενώθηκε το χωριό Άνω Πιτροφός, κινδυνεύουν οι Μένιτες - Το στοίχημα των πυροσβεστών είναι οι φλόγες να μην φτάσουν στα σπίτια - Στο νησί ενισχύσεις από Αθήνα, Τήνο και Σύρο.

2η Συνεντευξη κ. Βλαχογεωργου Προεδρου Αρτας για "κινητικοτητα"



Τι γινεται με την "Κινητικοτητα" ??
Μας Στηριζουν οι Σωματεια των Μονιμων ??
Τι "επιθεσεις" Δεχεται ο Θεσμος μας ??
"Ας Σκεφτουν αν θα Αγγιξουν τον Θεσμο μας "

Αυτα και αλλα πολλα στην Συνεντευξη του κ. Βλαχογεώργο Αλέξανδρου του Προεδρου Σωματειου Αρτας..



Εκκενώνεται χωριό στην Άνδρο λόγω πυρκαγιάς.Το χωριο Πιτροφός στην Άνδρο διέταξαν πριν από λίγη ώρα οι Αρχές, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει και το χωριό Μένιτες.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Πολύγυρου στο Δήμο Καρύστου.

Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ του Προεδρου της Αρτας ΣΤΟΝ ARTTV ΣΤΙΣ 6.8.2013



Θα παμε στην Φωτια και θα Σκεφτομαστε τι θα γινει και με την "Κινητικοτητα"..
Γιατι τοση εμπαθεια απεναντι στον 5ΕΤΗ Πυροσβεστη ?
Γιατι "Φευγουν" οι "Φτηνοτεροι" ?
Δεν χρειαζεται να ακουμε τα "παπαγαλακια".
Να αφησουν ησυχο τον Νομο των 5ετων..
Εξαιρουνται τα Σωματα Ασφαλειας ή οχι ?
Ας κοιταξουν τα κενα του Π.Σ και μετα να λενε για "κινητικοτητες"..

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ << ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ >>

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑΝ << ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ >>

Κάθομαι σε ένα ταβερνάκι με τα δυο παιδιά μου και την γυναίκα μου.
Το ταβερνάκι αυτό συνορεύει με ένα άλλο .
Ενώ είναι κατακαλόκαιρο στο διπλανό ταβερνάκι κάθετε μέσα σε αυτό ένας χοντρός Κύριος γύρο στα 50 χρόνων και στο 1,8 μέτρα ύψους ,και περίπου 140 κιλά . Δείχνει θαμώνας του μαγαζιού.
Κάποια στιγμή περασμένες 11:00 το διπλανό ταβερνάκι δείχνει να μην σέβεται τον γείτονα και ο χοντρός Κύριος ανεβάζει την μουσική καλύπτοντας τα πάντα.
Θέλει να χορέψει με την μουσική που του αρέσει αδιαφορώντας για όλους τους υπόλοιπους πελάτες .
Υπάρχουν διαμαρτυρίες και από τα δυο μαγαζιά για την συμπεριφορά του .
Κάποια στιγμή ο ταβερνιάρης αναγκάζετε και από τους δικούς του πελάτες αλλά και του διπλανού μαγαζιού να σταματήσει το πάρτι του χοντρού Κυρίου .
Μετά από αυτό και με έκπληξη αντικρίζω τον χοντρό Κύριο να έρχεται προς το τραπέζι μου και αφού με συστήθηκε ( συνταξιούχος Πυροσβέστης και προϊστάμενος κλιμακίου ) μου λέει πως είναι συνάδελφος και μου λέει πως του είπανε πως είμαι Πυροσβέστης σαν και << αυτόν >> .
Με ρωτάει σε ποια Υπηρεσία Υπηρετώ και εάν ξερό το όνομα του.
Του απαντώ σε ποια Υπηρεσία Υπηρετώ και του λέω ότι είμαι Πενταετής Πυροσβέστης και δεν γνωρίζω το όνομα του.
Η απάντηση του :
A! δεν είσαι εσύ γνήσιος Πυροσβέστης .
Του απαντώ :
Iσος είμαι πολύ ποιο γνήσιος από σένα και ότι είμαι στην δασοπυρόσβεση από το 1991 και από το 1998 στην Πυροσβεστική και ίσως τα συμβάντα που εγώ έχω δει είναι πολύ περισσότερα από τα δικά σου έστω και εάν είσαι συνταξιούχος και μάλιστα προϊστάμενος .
Η απάντηση του;
Να σε κεράσω μια μπύρα ακόμα .
Η δικιά μου απάντηση;
Oχι ευχαριστώ!!!

Η συνέχεια της κουβέντας ; Ρώτησε για μένα και θα σου πουν...... 


Σ.Δ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ .
ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΉΖΕΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΆΣΟΥΝ.

Υ.Γ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Σ.
Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΟ << κυριο >> ΩΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Υ.Γ.2 ΤΕΛΙΚΆ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΉΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ Π.Π.Υ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ 38 ΕΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ;

Αναδημοσιευση απο  http://pyrosvestes.blogspot.gr  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ & ΠΕΝΤΑΕΤEIΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Σ.Δ
Και οι "Διαλογοι"  αυτοι ειναι απειροι που δεν εχουν ακομα δημοσιευτει που δειχνουν καποιους οι οποιοι δεν μας θεωρουν "γνησιους",δεν μας "θεωρουν" Συναδελφους και Σπευδουν μονο να συζητουν για το πως πρεπει να "φυγουμε" απο το Π.Σ.
Αν Συναδελφε δειχναμε λιγο ομονοια τοτε πολλοι "θα ετριβαν τα ματια τους" με το τι μπορουμε να καταφερουμε ενωμενοι.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Επιτέλους εγκρίθηκαν τα εκτός έδρας των Συμβασιούχων



  • Εγκρίθηκαν 15 μονά ή 7,5 διπλά εκτός έδρας για τους συμβασιούχους Πυροσβέστες  στις  8-8-2013.
  • Και το ξαναλέω μονό εκτός έδρας είναι όταν έχουμε ημερήσια  μετακίνηση άνω των 40 χλμ.
  • Διπλό πέρνουμε  μόνο όταν δουλεύουμε ΒΓ ανεξαρτήτου χλμ απόστασηςαπο την Υπηρεσία μας. 
  • Τα εκτός έδρας των 5ετων του 2012 θα δοθούν μέσα Σεπτέβρη.