Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ενημέρωση μελών

Screenshot_4.jpgScreenshot_5.jpg

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Μέλος ΓΣΕΕ- www.pospid. – e-mail:pospid@gmail.com
Αριθμός Απόφασης Εγγραφής 830/5.2.2004 ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ
Σωκράτους 21 & Πλουτάρχου 6 – ΜΕΓΑΡΑ-Τ.Κ. 19100-ΤΗΛ.-FAX:22960 29144
Μέγαρα:12/04/2014
Αρ.Πρώτ: 88
Προς:1)Σωματεία Μέλη
Θέμα: Ενημέρωση μελών
Την Πέμπτη 10/04/2014 μετά από πρόσκληση της ηγεσίας του Υπ.Διοικ. Μεταρρύθμισης πραγματοποιήθηκε συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν θέματα μας που άπτονται αρμοδιότητας του.
Όσον αφορά το θέμα πρόσληψης των συμβασιούχων πυροσβεστών μας ενημέρωσαν ότι θα ισχύσει μείωση στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου 10% κατ έτος αντί 20% που προβλεπόταν αρχικά από το μεσοπρόθεσμο, δηλ.θα πρέπει να προσληφθούν 1350 συμβασιούχοι πυροσβέστες αντί 1500 που προσελήφθησαν το 2013.
Από την μεριά μας τους θέσαμε τα επιχειρήματα μας γιατί δεν θα πρέπει να ισχύσει στην περίπτωση μας ούτε το 10% της μείωσης , αφού ήδη έχουν συνυπολογιστεί όλες οι δεσμεύσεις του μεσοπρόθεσμου στο π.δ 109/2013 και για τα 3 έτη ισχύς του, γι αυτό και προβλέπονται και οι ίδιες πιστώσεις μέχρι την λήξη του.
Με εντολή του υπουργού το θέμα επανεξετάζετε από τα αρμόδια τμήματα και αναμένουμε απαντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα.
Επίσης καταβάλουμε προσπάθεια ώστε να καλυφτούν ταυτόχρονα τα κενά που υπάρχουν στους Π.Π.Υ, τα οποία ανέρχονται σε 82 εκ των οποίων τα 38 στην κατηγορία εξ εποχικών, ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των διαθέσιμων για πρόσληψη συμβ/χων πυροσβεστών και να είναι ευκολότερα διαχειρίσιμος. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι το Νοέμβριο του 2013 απολύθηκαν από το Π.Σ 1491 συμβ/χοι πυροσβέστες και μετέπειτα 11 εξ αυτών κατατάχθηκαν και φοιτούν ανάμεσα στους 225 δοκ. πυροσβέστες που προσελήφθησαν.
Στο θέμα πρόσληψης των επιλαχόντων Π.Π.Υ, επισημάνθηκαν από την μεριά μας οι λόγοι που η πολιτεία υποχρεούται να τους προσλάβει, προτείνοντας τους να δοθεί η δυνατότητα ώστε να αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα το υπάρχον προσωπικό Π.Π.Υ-Συμβ/χοι για την κάλυψη οργανικών κενών θέσεων του Π.Σ, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα, εν αντιθέσει με τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιοποίησης του υπάρχον προσωπικού να μην προβούν σε καμία νέα πρόσληψη.
Από την μεριά τους μας ανέφεραν ότι είναι ενδιαφέρουσα η πρόταση αυτή ,κατανοώντας πλήρως τα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζονται και μας ζήτησαν να τους την καταθέσουμε επισήμως εγγράφως να αξιολογηθεί. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι για να προχωρήσει το οτιδήποτε αφορά το Π.Σ χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη του ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ.
Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας
Ο Πρόεδρος
Φαραντάκης Αλέξανδρος

Ο Γ. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Βασίλειος