Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΙΟΥ

Screenshot_1.pngΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΩΝ 2
Χίος: 28-08-2014
Αρ. Πρωτ: 4
Προς: Μέλη Σωματείου
Κοιν: Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών»
Την Πέμπτη 28-08-2014, το Σωματείο μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Προ.Πο. κ. Κικίλια Βασίλειο, με αφορμή την επίσκεψή του στην Π.Υ. Χίου.
Εκφράσαμε στον Υπουργό την ικανοποίησή μας για την απόφασή του να συμπεριληφθούν όλοι οι Π.Π.Υ στο σχέδιο της Κ.Υ.Α για την καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος-όχι μόνο οι Οδηγοί όπως αναφερόταν αρχικά-αλλά ταυτόχρονα και την δυσαρέσκειά μας, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τους Π.Π.Υ και τους Συμβασιούχους, η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προ.Πο. παροτρύνοντάς τον να μην επαναληφθεί ξανά αυτού του είδους η συνεργασία.
Στην συνέχεια, του αναφέραμε ότι οφείλει η πολιτεία να αποκαταστήσει πλήρως τους Π.Π.Υ και τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες, πως θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κοροϊδία απέναντί μας και τον ρωτήσαμε για το αν προτίθεται να το πράξει αυτό το Υπουργείο και με ποιο τρόπο θα μπορούσε να το επιτύχει.
Ο Υπουργός, εφόσον μας ανέφερε ότι έχει ενημερωθεί από την Ομοσπονδία μας για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, μας δήλωσε πως αναγνωρίζει το δίκαιο του αιτήματος για ένταξή μας στα Β.Α.Ε και γι’ αυτό έκανε και αυτή την εισήγηση για ένταξη όλων.
Τέλος, ο Υπουργός μας ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά στην Υπηρεσία για την αντιμετώπιση των συμβάντων και δεσμεύτηκε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας, θα συζητηθούν εκ νέου και θα αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Για το Δ/Σ του Σωματείου
Ο Πρόεδρος
Λάρδας Πέτρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Φαρατζής Σωτήριος