Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αλλαγή σκυτάλης στην Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας


Υπεγράφησαν πριν από λίγη ώρα τα Προεδρικά Διατάγματα, που προβλέπουν την "αλλαγή σκυτάλης" στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο κύριος Πάτροκλος Γεωργιάδης αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο
Ανάπτυξης, ενώ τη θέση του παίρνει ο κύριος Σεραφείμ Τσόκας, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διαβάστε το βιογραφικό του νέου Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας:
Ο Σεραφείμ Τσόκας εισήλθε στην Δημόσια Διοίκηση, έχοντας προηγουμένως εργαστεί  για αρκετά χρόνια στον Ιδιωτικό Τομέα. Διευθυντής Παραγωγής στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία (1990-1994), Εμπορικός Διευθυντής σε διάφορες εταιρίες, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΑ (2010-2012), είναι μερικοί από τους σταθμούς της καριέρας του. Από το 2004 έως το 2009 διετέλεσε Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης, επιφορτισμένος με τα θέματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δίνοντας ειδικό βάρος στην οικονομική και περιφερειακή ανάπτυξη της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στηνΠεριφέρεια Κρήτης, υπήρξε Πρόεδρος της Επιτροπής Νησιωτικών Περιφερειών της Ε.Ε. (2006-2009). Τον Ιούλιο του 2012 διορίστηκε Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΣΟΚΑΣ
Γεννήθηκε το 1961 στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε ως οικονομολόγος. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές, σε μεταπτυχιακό επίπεδο(master), στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο του New Haven.
Ήρθε σε επαφή με την πολιτική κατά τα πρώτα του χρόνια στο πανεπιστήμιο, αναπτύσσοντας έντονη δράση στοφοιτητικό κίνημα. Σε ηλικία μόλις 25 ετών εκλέγεται -πρώτος σε ψήφους- Δημοτικός Σύμβουλος Ασπροπύργου. Το 2000 έλαβε μέρος στις εθνικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ δύο χρόνια αργότερα (2002) ήταν υποψήφιος Νομάρχης Δυτικής Αττικής. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Μέρμηγκα, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Από το 2004 ο ίδιος και η οικογένεια του ζουν μόνιμα στηνΚρήτη, στον τόπο που αγάπησε όσο κανέναν άλλο, στο νησί που επέλεξε να κάνει πατρίδα του.