Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

2η Απαντητκή Επιστολή Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. Σε Έγγραφο κ. Ι.Παπαναστασίου - Ενημέρωση Μελών

Αθήνα : 01.03.2015
Αριθ. Πρωτ: 725 Αθήνα: 01.03.2015
Προς : κ.Παπαναστασίου Ιωάννη
Θέμα: «Απάντηση σε έγγραφό σας»
Κύριε Παπαναστασίου,
Δεν χρειάζεται κάποιος όταν θέλει να πει την αλήθεια και να αποτυπώσει εγγράφως την πραγματικότητα, όπως ακριβώς συνέβη στο έγγραφο-απάντησή μας, να έχει ιδιαίτερα αντανακλαστικά. Δεν θα επιμείνουμε κι άλλο για να θίξουμε ή να αποδείξουμε κάτι παραπάνω για την περίπτωση σας, αφού δεν περιμένουμε να μας δώσετε έστω και στοιχειώδους ειλικρίνειας απαντήσεις.
Σας απαντήσαμε με επιχειρήματα και στοιχεία, αποδεικνύοντας την διαστρέβλωση της πραγματικότητας που επιχειρήσατε με το έγγραφό σας και εσείς επιστρέφεται σε εκ νέου απάντηση τύπου έκθεσης ιδεών, με νέες θεωρίες, υποθέσεις και συμπεράσματα προσαρμοσμένα στα δικά σας μέτρα. Σε ότι δεν «σηκώνει» θεωρία και συμπέρασμα, οι απαντήσεις για εσάς μοιάζουν με κόκκινο πανί.
Καπηλεύεστε ακόμη και το γεγονός ότι απουσίαζε η υπάλληλος από το γραφείο λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας και σας ζητήσαμε να μας αποστείλετε τους απολογισμούς, μιας και όπως γνωρίζετε κατοικούμε στην Κρήτη. Δεν γνωρίζετε τίποτα για το Tαμείο Aλληλοβοήθειας, αλλά κατά τα λοιπά έχετε βάλει την υπογραφή σας φαρδιά πλατιά στο πρακτικό του Δ/Σ. Μας κάνατε γνωστό ότι θα έρθετε στην Αθήνα ημέρα Τρίτη λόγω προγραμματισμένων ραντεβού του Σωματείου σας, σας βλέπουμε μπροστά μας στο Υπουργείο την Δευτέρα και εντούτοις αρνηθήκατε την από κοινού συνάντησή μας με τον Υπουργό γιατί θέλατε συνάντηση ως Σωματείο.
Δύο πράγματα και αυτό γιατί μας το ζητήσατε:
α) Η καθαίρεσή σας από την θέση του Αντιπροέδρου έγινε με απόφαση Δ/Σ 12 υπέρ και 1 κατά, μόνο εσείς (δηλ. σύμφωνα με την δική σας εξήγηση 12 ηλίθιοι και μόνο εσείς γνωστικός) για τον λόγο ότι κινηθήκατε επί σκοπού και αποδεδειγμένα, παρά τις προηγούμενες παρατηρήσεις μας, απέναντι στα συμφέροντα και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας.
β) Σεβαστή και θεμιτή κάθε αντίθετη άποψη σε όλα τα επίπεδα συζήτησης αλλά όχι να εκφράζετε και να ενεργείτε κατά την άποψη σας, όταν υπάρχει απόφαση διαφορετική, την οποία υποχρεούμαστε όλοι να σεβόμαστε και να ακολουθήσουμε. Δεν το ξέρατε και αυτό!
γ) Το πόσο θέλετε να προστατέψετε το κύρος της Ομοσπονδίας το είδαμε στο δικαστήριο, που παραλίγο να μας κυνηγήσετε με το ξύλο επειδή κάναμε αναφορά σε έγγραφο του Σωματείου σας με το οποίο ζητάτε εξηγήσεις για έλλειμμα που διαπιστώσατε σε απολογισμούς. Ξεχάσατε οτι απειλήσατε την δικηγόρο της Ομοσπονδιας με κάθε έννομο δικαίωμα σας επειδή κάναμε αναφορά σε έγγραφο του Σωματείου σας;
Όπως και να έχει και για να μην παρεξηγηθούμε ότι προσπαθούμε να σας μεταπείσουμε να αλλάξετε την απόφασή σας, σάς υπενθυμίζουμε ότι είστε και Σωματείο Μέλος της Ομοσπονδίας και Μέλος του Δ/Σ και υποχρεούστε να σέβεστε τόσο τις διατάξεις του καταστατικού όσο και τις ισχύουσες αποφάσεις των οργάνων ή τυχόν αποφάσεις που στο μέλλον ληφθούν.



 Σ.Δ  1)  Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία αλληλογραφία με τέτοιο περιεχόμενο.  
             ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΈΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ
        
      2)  Είδα πρόσφατα σε ένα μεγάλο κανάλι  έναν συνάδελφο εργαζόμενο σε φυλακές να έχει  
            μείνει σε αναπηρικό καροτσάκι από δολοφονική επίθεση της μαφίας των φυλακών να λέει     
           ότι: "οι συνάδελφοί μου Μέτα το ατύχημα το δικό μου και με ενέργειες της Ομοσπονδίας μας 
           περνούν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής  εργασίας"
           Και αναρωτήθηκα όλοι οι ΠΠΥ και οι 
           Μάχιμοι συμβασιούχοι πυροσβέστες με τόσους νεκρούς και τραυματίες την ώρα του 
           καθήκοντος γιατί δεν το παίρνουν;
           Μήπως παίζει η Ομοσπονδία μας την " μπάλα χαμηλά";
      
        3) Αλήθεια κάποια έγγραφα σωματείων εδώ και πολύ καιρό για μεταθέσεις συνάδελφων η 
            ΠΟΠΥΣΥΠ γιατί δεν απαντά που απορρίφτηκαν αδικαιολόγητα; 
            ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΣΤΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ;