Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ



ΠΡΟΣ :
1. ΜΕΛΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.  Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π
2.  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  85                                                   ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   24/03/2015

ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ 
Συνάδελφοι,

Σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2015, συζητήθηκαν 5 Πρωτόδικές υποθέσεις  στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών,  που είχαν   εκδικαστεί κατά το παρελθόν, μετά την άσκηση αγωγών ως   Συμβασιούχοι Πυροσβέστες το 2004, για την εργασιακή μας τακτοποίηση  και τη μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.  
Πριν τη δίκη, στο γραφείο του Κου Νικολουτσόπουλου βρεθήκαμε και του παραδώσαμε τις νέες βεβαιώσεις προϋπηρεσίας  συναδέλφων συμμετείχαν στην αγωγή της Καβάλας  καθώς επίσης και τις ένορκες καταθέσεις που είχαμε στη διάθεσή μας.                  
Αρχής γενομένης της υπόθεσης της Καβάλας , ακολούθησαν 2 αγωγές από το Ν. Μαγνησίας, η επόμενη αγωγή ήταν αυτή των Ιωαννίνων και τέλος του Ν. Ηλείας. Επίσημα πληρεξούσιος δικηγόρος μας ήταν  Χρήστος Νικολουτσόπουλος.     Η απόφαση εκτιμάται ότι θα προκύψει εντός του 6μήνου.
Όπως συνηθίζουμε ως Σωματείο, η κάθοδός μας στην Αθήνα συμπεριλαμβάνει πάντα προγραμματισμένες και μη συναντήσεις ώστε να δρομολογήσουμε, εργασιακές μας υποθέσεις . Παρακάτω θα κάνουμε μια εκτενή αναφορά για τις επισκέψεις που έλαβαν χώρα σήμερα 24/03/2015.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η επίσκεψή μας στο Υπουργείο Εργασίας ήταν η αφετηρία μας ώστε να βάλουμε δυο από τα βασικά μας  ζητήματα.                                                    
Το πρώτο αφορά  το υπόμνημα που εστάλη για την πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών νωρίτερα της 1ης Ιουνίου, στη Γραμματέα του κου. Σκουρλέτη . Το υπόμνημα που εστάλη  έχει αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων 11909/1708/23-03-2015.
Επιπροσθέτως, έγιναν όλες εκείνες οι ενέργειες με εκ νέου υπόμνημα για την επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας  των Π.Π.Υ που εδώ και 3 χρόνια , αδίκως έχει περικοπεί. Καταθέσαμε όλες εκείνες τις ενέργειες που κάναμε ως Σωματείο. Το υπόμνημα που κατατέθηκε έχει αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων 12153/1741/24-03-2015.
Παράλληλα, καταθέσαμε στη συνεργάτη, της  Υφυπουργού Αντιμετώπισης Ανεργίας, κας  Ράνιας Αντωνοπούλου υπόμνημα με  πρότασή μας  που αφορά την  πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών το μήνα Μάιο, και αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων  269/24-03-2015 .
Όπως σας έχουμε αναφέρει, αίτημα πολλών συναδέλφων υπήρξε η όσο το δυνατό συντομότερη πρόσληψή τους καθώς η οικονομική κατάσταση η οποία έχουν περιέλθει είναι εξαιρετικά θλιβερή και καθόλου βιώσιμη. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να το προωθήσουμε ως αίτημα και να πράξουμε τα δέοντα, ελπίζοντας να έχουμε και το επιθυμητό αποτέλεσμα.   
 Προγραμματίστηκε άμεσα ραντεβού για την Παρασκευή 27/03/2015 με τον διευθυντή του γραφείου της και εκτός απροόπτου παρουσία και της ίδιας.
 ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο. Μάρδα Δημήτριο, για το ζήτημα του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας , πραγματοποιήσαμε ώστε να  εκφράσουμε την άδικη και άνιση μεταχείριση καθώς οι κρατήσεις μας συνεχίζονται κανονικά αλλά η καταβολή του επιδόματος εδώ και 3 χρόνια είναι ανύπαρκτη. 
Μας ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία , τα οποία και καταθέσαμε, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο τη θέση μας και αποδεικνύοντας  την αδικία που υφίσταται η κατηγορία των οδηγών των Π.Π.Υ. Κατατέθηκαν επίσης και όσα αποτελέσματα προέκυψαν από ερωτήσεις – επερωτήσεις – αναφορές που έχουν γίνει κατά καιρούς από το Σωματείο μας , με τις απαντήσεις που έχουμε λάβει.
Όλα τα στοιχεία και το υπόμνημα που μας ζητήθηκαν κατατέθηκαν στον διευθυντή του Υπουργού κο. Κωστούλα Νικόλαο. Δέσμευσή του ότι θα μελετηθεί άμεσα το σύνολο των εγγράφων ώστε να έχει  άποψη για το θέμα και αναμένουμε το ραντεβού είτε την Πέμπτη 26/03/2015 είτε την Παρασκευή 27/03/2015.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
Στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης   συζητήθηκε το θέμα της απορρόφησης των επιλαχόντων στο σύνολό τους, έτσι όπως η κυβέρνηση προεκλογικά δεσμεύτηκε. Ο Υπουργός ,  κος Κατρούγκαλος απουσίαζε και συναντηθήκαμε με τη συνεργάτη του , κα Αγγελοπούλου. 
  
Ομοίως μας ζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από το Σωματείο μας και τα αποτελέσματα αυτών , καθώς και ένα υπόμνημα που θα αναφέρει συν όλων των άλλων , μια αναφορά στο ιστορικό. Κατατέθηκε πλήρης φάκελος,  με ότι μας ζητήθηκε καθώς επίσης το σύνολο των ερωτήσεων – επερωτήσεων – αναφορών που έγιναν κατά καιρούς και τις απαντήσεις αυτών. Αναφέραμε ότι έχει προηγηθεί τον προηγούμενο μήνα, ραντεβού με το αρμόδιο Υπουργείο μας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης  και Προστασίας του Πολίτη κο Πανούση Ιωάννη. 
 Μεταφέραμε τις προθέσεις του και τη διάθεσή του ώστε να διευθετηθεί το θέμα και να απαλείψει μια αδικία τόσων ετών αλλά που όμως απαιτείται και συναίνεση συναρμόδιων Υπουργείων. Η  κα Αγγελοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει πλήρως τον Κο Κατρούγκαλο και σε ραντεβού που αναμένουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μας ενημερώσει και για τις θέσεις του  Κου Υπουργού.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Προγραμματισμένη συνάντηση είχαμε και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας , κο Μαυρόπουλο .
Ο κος Μαυρόπουλος μας ενημέρωσε ότι ακόμη δεν του έχουν δοθεί οι αρμοδιότητες  παρόλα αυτά τοποθετηθήκαμε και η δική του δέσμευση ήταν η προώθηση όλων των θεμάτων που τέθηκαν από Σωματείο μας,  προς τον κο Πανούση ,  ουσιαστικά η επανάληψη ενημέρωσής του και δια στόματος του Γεν. Γραμματέα και με περισσότερες λεπτομέρειες που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας. 
Η διάρκεια της σύσκεψής μας διήρκησε 2 ώρες. Σας ενημερώνουμε ότι ο κος Μαυρόπουλος είχε ενημερωθεί και κατά το παρελθόν για όλα τα προβλήματα του κλάδου οπότε η συζήτησή μας υπήρξε περισσότερο εποικοδομητική. 
Για όλα τα θέματα όπως προαναφέρθηκε , έγινε εκτενή αναφορά …Θέσαμε ερωτήματα ως Σωματείο και ενημέρωση από πλευράς του σε ότι ήταν δυνατόν να γνωρίζει.
Στον κο. Μαυρόπουλο  θέσαμε επίσης την πρότασή μας για την συντομότερη πρόσληψη των Συμβασιούχων Πυροσβεστών καθώς και η άμεση έκδοση της διαταγής για τις ιατρικές εξετάσεις των Συμβασιούχων
Όσο αφορά την ομογενοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος σε επίπεδο μονιμοποίησης Π.Π.Υ , ανέφερε ότι δεν έχει εικόνα και πιθανόν να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στο άμεσο διάστημα, εφόσον έχουν γίνει γνωστές οι θέσεις της Κυβέρνησης για το εν λόγο ζήτημα .
Όσο αφορά την απορρόφηση των υπολοίπων Επιτυχόντων Επιλαχόντων του διαγωνισμού των 4000, προτείναμε αν όχι την πλήρη απορρόφηση στο σύνολό τους άμεσα, να προβούν σε ενέργειες ώστε να ενταχθούν σε 2  περιόδους , πριν τη λήξει της παράτασης τους πίνακα.
Τέθηκε  το θέμα για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, το οποίο και γνώριζε αρκετά καλά οπότε δύναται να εισηγηθεί για την άμεση επίλυσή του.
Τέθηκαν επίσης  θέματα καθηκόντων , αδειών , ωραρίων αλλά και της ανάγκης αύξησης των πιστώσεων  για την φετινή αντιπυρική σε (νυχτερινά – υπερωρίες - Κυριακές & εξαιρέσιμες ημέρες) των  Π.Π.Υ. 
Με την εκ νέου ανανέωση των ετών εργασίας των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αιτηθήκαμε από τώρα την αύξηση των μηνών εργασίας  τους.
Ζητήσαμε την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν δημιουργηθεί στο σύνολο των 4000 των Π.Π.Υ. 
Μας ενημέρωσε ότι όλα έχουν δρομολογηθεί , η  επιτροπής συστάθηκε, και εντός 10ημέρου θα γίνουν όλες οι ενέργειες για την κάλυψη των κενών θέσεων που έχουν προκύψει στους Π.Π.Υ.
Συνάδελφοι,
Αυτή είναι μια πρώτη ενημέρωση για να έχετε εικόνα σχετικά με την πρώτη μέρα των επισκέψεών μας στην Αθήνα. Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για νεότερα και την οποιαδήποτε εξέλιξη προκύψει κατά την παραμονή μας.