Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΠΥΣΥΠ 2014-2015-2016



             ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ:

Αριθ. Πρωτ: 619                                                                                          
Αθήνα: 22.01.2015

Την Κυριακή 18/01/2015 στο ξενοδοχείο Novus City Hotel, συνήλθε το 11o Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, με την συμμετοχή των Συνέδρων να αγγίζει το 90%. Σ. Γ(Φέτος θέλω να δω πόσο θα αγγίζει)
Τις εργασίες του Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός Π.Σ. -  Αντιστράτηγος κ.Παπαγεωργίου Βασίλειος, ο Υπαρχηγός Υποστηρίξης Π.Σ. -  Αντιστράτηγος κ.Αφάλης Χαράλαμπος, ο Συντονιστής επιτελείου Π.Σ. -  Υποστράτηγος κ. Σπανέας Στέφανος, ο Υπεύθυνος Τύπου Αρχηγείου Π.Σ. – Αντιπύραρχος κ.Τσόγκας Νικόλαος και ο Πρόεδρος του T.E.A.E.T.Δ.Ε.  Αστυνομικών-Λιμενικών-Πυροσβεστών κ.Μαλουντάς Νικόλαος ο οποίος αφού χαιρέτησε το Συνέδριο προέβη σε σύντομη ενημέρωση  για τους σκοπούς και τα οφέλη του Ταμείου.
Ο Αρχηγός Π.Σ. με την ομιλία του ενημέρωσε ότι:
α) Έχει προωθηθεί από το Αρχηγείο στο Υπουργείο Προ.Πο. για περαιτέρω ενέργειες το πόρισμα της επιτροπής για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.
β) Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των 230 περίπου επιλαχόντων Π.Π.Υ.
γ) Προωθείται η ρύθμιση για την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που διαθέτουν τα προσόντα του ν.3938/2011 και η ανανέωση των υπολοίπων έως την συνταξιοδότησή τους.
δ) Οι Π.Π.Υ. που τυχόν μονιμοποιηθούν, θα υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις όπως καρδιολόγο, παθολόγο, οφθαλμίατρο, ψυχίατρο & ναρκοτέστ.
ε) Προχωρά το Π.Δ. για τις άδειες των Π.Π.Υ.
στ) Δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης Μ.Α.Π. λόγω έλλειψης αυτή την στιγμή.
ζ) Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης επιλαχόντων Π.Π.Υ. πέραν των 4.000 θέσεων που κατέχουν ως οργανική δύναμη.
η) Αναμένεται να ενταχθούν στο τέλος της λίστας των επιλαχόντων οι συνάδελφοι Συμβασιούχοι του 2008-2009.
Οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα ζητήματά μας και έθεσαν αρκετά ερωτήματα,  τόσο για τις ενέργειες που κατέβαλε η Ομοσπονδία μας το περασμένο έτος, όσο και για τις ενέργειες που οφείλει να καταβάλει την νέα χρονιά για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Εντονότερος ήταν ο προβληματισμός για τα ζητήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αφού ως γνωστόν φέτος λήγει η ισχύς του Π.Δ. πρόσληψής τους μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για την αλλαγή τακτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σχετικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση, κάτι που εγκαίρως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.
Εάν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν για ασήμαντους λόγους και που δεν ενδιέφεραν κανέναν Σύνεδρο, οι υπόλοιπες εργασίες κύλησαν ομαλά.
Αναφορικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες των περασμένων ετών για τις οποίες έγινε μνεία στους Συνέδρους από την Ομοσπονδία, αναμένεται να ενημερωθούν τα Σωματεία στο προσεχές διάστημα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίητα μέτρα και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες.
Οτιδήποτε προτάθηκε - επισημάνθηκε προς την Ομοσπονδία μας για την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της, ως προς την παροχή υπηρεσιών και ενημέρωσης των Μελών της αλλά και ως αποτελεσματικότερος τρόπος διεκδίκησης των εργασιακών μας θεμάτων, καταγράφηκε και αναμένεται να ενταθούν οι  ενέργειες το συντομότερο δυνατόν για την υλοποίησή τους.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
                                                           Ο Πρόεδρος                                                                                           
                                               Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                     
Τηλ :6974709262  

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
Τηλ : 6986131046

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ:
 ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ 2016 ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
·        ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΑΚΟΜΑ  Προωθείται η ρύθμιση για την μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που διαθέτουν τα προσόντα του ν.3938/2011 . ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΠΙΤΟΠΟΥ
·        Π.Δ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ: Άδειες –Καθηκοντολόγιο-ωράρια έχουν γίνει σαν το γεφύρι της Άρτας . ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ.
·        ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 2008 & 2009: Δεν κοστίζει τίποτα η ένταξη τους στις λίστες των επιλαχόντων παρόλα αυτά ακόμα αναμένετε.  ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ
·        ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ  Μετά από 2 χρόνια ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ να προσληφθούν 83 επιλαχόντες με αυτούς τους ρυθμούς σε μια 20ετια θα έχουν απορροφηθεί όλοι
·        ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ:  Εδώ πάμε καλά ούτε καν συζητιέται.
·        ΜΑΠ: Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα σώβρακα για δουλειά.
·        ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ : Ένας φάκελος με ανανέωση Π.Δ 1+2 ή 1+1+1 έτη πάει μπρος πίσω από υπουργείο σε υπουργείο .
 
       ΜΕΣΑ ΣΤΑ  2 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
     
     ΣΩΜΑΤΕΙΑ:  Κατάφερε τα μισά Σωματεία μέλη της να τα στρέψει εναντίων της. Τώρα έχουμε σωματεία δικά μας και Σωματεία απέναντί  μας.
    ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ : Έχουμε νομικό εκπρόσωπο μόνο για να στρέφετε εναντίων συναδέλφων μελών, και εναντίων σωματείων μελών της με χρήματα από το Ταμείο της. Νομικός για τα εργασιακά καταργήθηκε.
       ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ:  Αντί να ασχοληθεί το Προεδρείο με εργασιακά προβλήματα, έφτιαξε το ανεπίσημο βλόκ για να επιτίθεται σε μέλη του δικού της Διοικητικού της Συμβουλίου και όχι μόνο
      ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ 5ΕΤΩΝ :  Εδώ λειτουργούμε ως εξής: Καταψηφίζουμε μετάθεσεις συνάδελφων που ανήκουν σε σωματεία που δεν τα ελέγχουμε. Επίσης  ο ένας εκπρόσωπος των 5ετων στο συμβούλιο μεταθέσεων ανήκει πλέον στο μόνιμο προσωπικό
      ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:  Τις καταργήσαμε
      ΠΟΡΕΙΕΣ : Της καταργήσαμε.
      ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014: Σε εκκρεμότητα.
      ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ: Όπως συνέφερε το προεδρείο.
      ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟ.ΠΟ: Μία φορά το χρόνο και αν.
ΤΑΜΕΙΟ ΑΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ: Εάν ένας συνάδελφος που είχε δώσει το 100αρικο το 2007 και ανήκει σε σωματείο που δεν έχει τακτοποιηθεί οικονομικά προς την ομοσπονδία δεν πάει να πάσχει από καρκίνο δεν παίρνει μία. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΟΥ
ΕΛΕΝΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ: Δεν υπάρχει.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: Στην σοβαρή περιπέτεια υγείας του συνάδελφου η ομοσπονδία να είναι απών.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΠΥΣΥΠ: Δεν είναι ούτε 5ετης, ούτε συμβασιούχος, ανήκει πλέον στο μόνιμο προσωπικό.
ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ, ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν.3938.