Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ενημέρωση μελών από Σωματείο Μακεδονίας Θράκης & Β. Αιγαίου για τη συνάντηση με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέα Δημοκρατία

Ενημέρωση μελών από Σωματείο Μακεδονίας Θράκης & Β. Αιγαίου για τη συνάντηση με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέα Δημοκρατία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ      &  ΒΟΡΕΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΝΟΜΙΜΑ  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ  ΑΠΟΦΑΣΗ  :(246/03  1924 ΕΜ 278/03) ΕΔΡΑ : ΚΟΜΟΤΗΝΗ  ΔΙΕΥΘYΝΣΗ :  ΒΙ.ΠΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ - 4η ΕΜΑΚ                  Τ.Κ 69100   ΦΑΞ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ :   2510 611302      
Blog : pyrosvestesamth.blogspot.gr                                          
E mail : ipapanast@gmail.com

ΑΡ.  ΠΡΩΤ :  141                                                                                       ΚΟΜΟΤΗΝΗ :   09/08/2016


ΠΡΟΣ :  1.  ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
               2. ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση μελών για τη συνάντηση με τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέα Δημοκρατία
Την Τρίτη  2 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα συνάντηση κατόπιν προσκλήσεως του Σωματείου μας από τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας .

Η συνάντηση έγινε στη Βουλή  στην αίθουσα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέα Δημοκρατία, σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Τομέα Δημόσιας Τάξης για τα προβλήματα του κλάδου μας τη διαρκή ενημέρωση , ενόψει και της επικαιροποίησης του προγράμματος της .
Συντονιστής  της συζήτησης ήταν ο Τομεάρχης  για θέματα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Κυριαζίδης , παρόντες ήταν οι Βουλευτές, κ. Αναστάσιος  Δημοσχάκης,  κ. Μάκης Βορίδης, ο κ. Κωνσταντίνος Αχ. Καραμανλής, ο κ. Χρήστος Μπουκόρος , η κα. Ασήμω Σαμαρά .
Από την πλευρά του κλάδου μας  παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Σωματείου Μακεδονίας Θράκης & Βορείου Αιγαίου, του Πανελλαδικού Σωματείου Μεγάρων, του Πανελλαδικού Σωματείου Δασοπυροσβεστών,  η Ένωση Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Ελλάδος  ( Ε.Π.Π.Υ.Ε.) , το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών Σερρών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Πυροσβεστών .
Στην συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) ο οποίος  αποχώρησε αφού συγκεντρώθηκαν όλοι οι παραπάνω παρευρισκόμενοι , διότι δεν μπορεί να συζητήσει για τα θέματα του κλάδου μας στο ίδιο τραπέζι, όταν σε αυτό παραβρίσκονται Σωματεία και αν γνώριζαν  ότι είχαν προσκληθεί  Σωματεία,  η Ομοσπονδία δεν θα έστελνε εκπρόσωπο . 

Στην συζήτηση που έγινε μετά την αποχώρηση του εκπροσώπου της (Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.) , εξηγήσαμε την επικρατούσα κατάσταση στους κόλπους του Πυροσβεστικού Σώματος με τις τρεις ταχύτητες εργαζομένων και για την πολυσυζητημένη λέξη της ομογενοποίησης .
Τους ενημερώσαμε ότι όσες προτάσεις και αν έχουν γίνει από πλευράς μας, έμειναν στα συρτάρια ...
Όσες Ερωτήσεις - Αναφορές ή Επίκαιρες Ερωτήσεις και αν έγιναν ... η απαντήσεις του Υπουργού ήταν στο  ίδιο μήκος κύματος, ότι ορίζει ο νόμος ... και όχι το τι πολιτική θα ακολουθηθεί ώστε να διορθωθούν αβλεψίες και παραλείψεις .

Συγκεκριμένα η απάντηση του κ. Τόσκα σε Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κυριαζίδη για την πολυσυζητημένη ομογενοποίηση, ήταν  : Η λεγόμενη «ομογενοποίηση» είναι μια πολύ ωραία λέξη.   Όμως, την ομογενοποίηση που σας είπαν αυτοί που σας συμβούλεψαν, την εννοούν ως εξής: ... Να ομογενοποιήσουμε τον πυροσβέστη πενταετούς θητείας με τον πυροσβέστη αξιωματικό.
Ομογενοποίηση δεν γίνεται, δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούμε να ομογενοποιήσουμε τον αστυφύλακα με τον αξιωματικό.
Προφανώς αυτή είναι η ερμηνεία της λέξης Ομογενοποίησης για τον κ. Τόσκα  ... και ποιος του ζήτησε  να μας κάνει Αξιωματικούς ... γιατί αυτή η υπερβολή ... Πυροσβέστες ήμασταν και Πυροσβέστες θέλουμε να μείνουμε ...

Ζητήσαμε από το κ. Κυριαζίδη ως Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, να πάρει θέση επί του θέματος στην απαράδεκτη θέση και στάση του Υπουργού, μιας και ο ίδιος κατέθεσε την εν λόγου επίκαιρη .

Συζητήσαμε και καταθέσαμε το υπόμνημα των προτάσεων μας, στο οποίο περιλαμβάνουμε όλους τους συναδέλφους που εκπροσωπούμε .

1. Στήριξη του θεσμού των Συμβασιούχων Πυροσβεστών με 8μηνη σύμβαση εργασίας ανά έτος και  5ετή θητεία : 
Προτείνουμε :

1. Την διασφάλιση της εργασίας των εναπομεινάντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών και ει δυνατόν μέχρι τη συνταξιοδότησής τους.
2. Την επαναφορά των μηνών εργασίας σε 8 , όπως γίνεται αναφορά στο Π.Δ. 121/2007 σε συμβατική   περίοδο, έτσι λαμβάνοντας υπόψη την 6μηνη διάρκεια της αντιπυρικής και την εκπαίδευση, που ισχύει .Κατά συνέπεια η 8 μήνη εργασίας μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να επανέλθουν οι  μήνες εργασίας  στα επίπεδα του 2008, τότε που οι Συμβασιούχοι Πυροσβέστες  εργαζόντουσαν για 8 μήνες  για σύμβαση συμβατικής περιόδου και το βιοτικό τους επίπεδο θεωρούνταν σχετικά βιώσιμο.
3. Διασφάλιση εργασίας των είδη υπηρετούντων - εναπομεινάντων  Συμβασιούχων Πυροσβεστών και την επαναπρόσληψη τους το 2018 μετά τη λήξη της 2ετίας 2016 – 2017 όπως αυτή ισχύει βάση του Π.Δ. 60/2016, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά την πολυετή εμπειρία και προσφορά τους στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και όχι μόνο, στο Πυροσβεστικό Σώμα. 

2. Ένταξη   των   Συμβασιούχων   Πυροσβεστών  που  εισήχθησαν  στο Π.Σ. το  2009 και το 2008 στο τέλος του πίνακα Επιτυχόντων – Επιλαχόντων Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης  
Προτείνουμε :

1. Την αναδρομική αποκατάσταση της αδικίας που σημειώθηκε σε βάρος των Εποχικών Πυροσβεστών , οι οποίοι εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2008 και κλήθηκαν τα έτη 2009 η 2010 να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία , καθώς και όσων εισήχθησαν στο Π.Σ. το 2009 και δεν κατείχαν την απαιτούμενη εμπειρία κατά το χρόνο υποβολής των δικαιολογητικών επί της υπ' αριθμ. πρωτ. 34671 οικ Φ.300. 2 / 28-7-2011 προκήρυξης του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος , είτε αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό είτε υπέβαλλαν αιτήσεις που όμως δεν έγιναν δεκτές. 

  3. Σταδιακή απορρόφηση σε βάθος 3ετίας των Επιλαχόντων - Επιτυχόντων - Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης                                              
Προτείνουμε :
1. Παράταση του πίνακα των Επιτυχόντων Επιλαχόντων του διαγωνισμού για άλλα 2 έτη από την κατηγορία των Εποχικών Πυροσβεστών .
2. Προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 15 του Ν. 3938/2011 Σταδιακή απορρόφησή τους κατ’ έτος ( 2016, 2017, 2018) όλων των  Επιτυχόντων Επιλαχόντων του διαγωνισμού της παρ. 3 του άρθρου 15 του Ν. 3938/2011 κατηγορίας των Εποχικών Πυροσβεστών .

4. Πυροσβέστες  Πενταετούς  Υποχρέωσης
Προτείνουμε :
1. Λόγου της αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης του Πυροσβεστικού Προσωπικού, όσοι Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης μπορούν να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την συνταξιοδότηση τους, προσμετρημένων  και των χρόνων προϋπηρεσίας που έχουν στο Π.Σ.  να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό.
2. Για όσους από τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης ζητήσουν ανανέωση, αυτή να είναι μέχρι τη συνταξιοδότησης με την ταυτόχρονη ένταξη τους στο καθηκοντολόγιο, ειδικό μισθολόγιο , βαθμολόγιο, άδειες και  υγειονομική κάλυψη του Δημοσίου,  ώστε να μπορούν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους 24ωρες το 24ωρο για όλο το χρόνο, όπως και το υπόλοιπο  Πυροσβεστικό Προσωπικό 

Τέλος ζητήσαμε να μας γνωρίσουν τις επίσημες θέσεις του Τομέα Δημόσιας Τάξεις & Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας διαβάζοντας όλες τις προτάσεις οι οποίες έχουν κατατεθεί, οι οποίες συγκλίνουν  στις βασικές γραμμές .

                                                                              Με τιμή για το                                                                                                                      Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου
            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   H  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ  ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                   ΑΣΤΡΟΥΔΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ                                    
    κιν.  6948401282  & *750942                                                              κιν. 6988615400  & * 715400