Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΖΟΥΜΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ



1    Θέμα: « Ενημέρωση μελών » 3/8/2016

   Στα πλαίσια των ενεργειών, που καταβάλλει η Ομοσπονδία μας για την επίτευξη επιλύσεων των ζητημάτων, που απασχολούν τον κλάδο μας, πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 02-08-2016, συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π. με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Ιωάννη Δραγασάκη .
   Κατά την συζήτηση, που έλαβε χώρα, συζητήθηκαν τα θέματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και τα θέματα, που απασχολούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης .
   Έγινε γόνιμος διάλογος για τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας, και υπήρξε πλήρης ενημέρωση του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως .Ο κος Δραγασάκης μας εδήλωσε, ότι σε ότι είναι εφικτό θα συνδράμει και αυτός από την θεσμική θέση που κατέχει.
                                     
2    Θέμα: « Ενημέρωση μελών »  28/7/2016


    Στα πλαίσια των προσπαθειών, που καταβάλλει η Ομοσπονδία μας, για την επίλυση των ζητημάτων του κλάδου μας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 27-07-2016, συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κο Νικόλαο Τόσκα .
   Κατά την συζήτηση προτάθηκαν οι τρόποι διευθέτησης των θεμάτων, που απασχολούν τους Συμβασιούχους Πυροσβέστες και τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
   Έγινε γόνιμη συζήτηση για όλα τα τεθέντα θέματα, ως προς τα 7 ζητήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, και υπήρξε προς το παρόν δέσμευση της εξέτασης και άμεσης προώθησης μέρους αυτών, ήτοι το θέμα της παράτασης εργασίας ενός μηνός των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, παρά την μεγάλη οικονομική δυσχέρεια, το θέμα της ανανέωσης της λίστας επιτυχόντων - επιλαχόντων Συμβασιούχων Πυροσβεστών για δύο έτη, το θέμα της εναρμόνισης του καθηκοντολογίου των Π.Π.Υ., και το θέμα της θεσμικής θωράκισης του θεσμού των εναπομεινάντων Π.Π.Υ..
   Επίσης ευρισκόμαστε σε άμεση παρακολούθηση και επικοινωνία με τους αρμόδιους Θεσμικούς Παράγοντες για την ομαλή πορεία των διαδικασιών των αιτήσεων για την μονιμοποίηση και την ανανέωση της Πενταετίας στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.
   Συνεφωνήθη ανανέωση της συνάντησης μας.

ΣΧΟΛΙΟ: Τους συναδέλφους του 2009 τους ξεχάσατε εδώ (που ήταν το μυαλό σου Πρόεδρε στο εξώδικο του Παπαναστασίου;) . Δεν πειράζει στην επόμενη «γόνιμη συζήτηση» σας ελπίζω να τους θυμηθείτε
3    Θέμα: « Ενημέρωση μελών »    13/7/2016

        Στα πλαίσια των ενεργειών, που καταβάλλει η Ομοσπονδία μας, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 12-07-2016, συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κο Τζανακόπουλο, και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλ. Κουμουνδούρου, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κο Ρήγα, όπου παρευρέθηκαν καλεσμένοι του οι συνδικαλιστές ένστολοι του ΣΥΡΙΖΑ .
       Μαζί με την Ομοσπονδία μας παρευρέθηκε επίσης και αντιπροσωπεία του Σωματείου Πελοποννήσου.
       Κατά τις συζητήσεις, που έλαβαν χώρα, συζητήθηκαν τα θέματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών και τα θέματα, που απασχολούν τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης .
       Έγινε γόνιμη συζήτηση για τα θέματα, που απασχολούν τον κλάδο μας, και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά των συνομιλητών για νέα συνάντηση και επανασυζήτηση των θεμάτων μας με στόχο την ανεύρεση τρόπου εφαρμογής των προτάσεων μας .
                                           
 ΣΧΟΛΙΟ: Αφού συνάδελφοι διαβάσετε προσεκτικά της παραπάνω 3 ενημερώσεις μελών από την Ομοσπονδία μας που βγήκαν σε διάστημα 20 ημερών  (προσωπική μου άποψη χωρίς  ζουμί γόνιμες συζητήσεις, υπεράνθρωπες ενέργειες από την ΠΟΠΥΣΥΠ) θέλω να μου πείτε τι πρόοδο έχουμε κάνει στα παρακάτω 8 ΚΥΡΙΌΤΕΡΑ προβλήματα του κλάδου μας :
1.       Για του συμβασιούχους λέγαμε 12μηνη απασχόληση (6μήνες πολιτική προστασία και 6 μήνες Π.Σ)  ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΕΓΑΜΕ : 6 ΜΗΝΟ ΕΝΑΡΞΗ 1 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ η ΠΟΠΥΣΥΠ κατάφερε και πήρε έως 5μηνο για 2 χρόνια και μετά νέα προκήρυξη. Ήξερε βάσει με έγγραφο της ότι η συλλογική είχε λήξει από το 2012 παρόλα αυτά αδράνεια 4 χρόνια τώρα. Μόλις είδαν τα σκούρα πήγαν και έφτιαξαν μια συλλογική εντελώς του ποδαριού με περισσότερες ώρες εργασίας από τον κάθε εποχικό και μετά τους φταίει το σωματείο Βόλου με 18 μέλη.
2.       Χρήματα για 1500 συμβασιούχους εγκρίθηκαν αλλά αυτοί μετά βίας είναι 1250 τα υπόλοιπα μαμ Πρόεδρε;
3.       Επιλαχόντες σε 4 μήνες μπαίνει ταφόπλακα συνάδελφοι.
4.       Οι συνάδελφοι 2008-2009 μείνανε με το όνειρο πως η αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ) θα τους αποκαθιστούσε την αδικία και θα έμπαιναν στις λίστες επιλαχόντων .
5.       Το επικίνδυνο και ανθυγιεινό από λόγια και υποσχέσεις έγινε πλέον ΟΝΕΙΡΟ. ΟΝΕΙΡΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ.
6.       Φόρμες  και ΜΑΠ  Οι περισσότεροι είναι έτοιμοι να πάνε με τα σώβρακα στις Υπηρεσίες  καθώς μία φόρμα που τους χορηγήθηκε πριν 4,5 χρόνια έλιωσε. Μπράβο και σε αυτό το κομμάτι τα πήγε καλά η αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ)
7.       Άδειες –καθηκοντολόγια –επιφυλακές  Όλοι οι συνάδελφοι ανημέρωτοι δεν έχει βγει καμιά έγγραφη ενημέρωση από την αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση (ΠΟΠΥΣΥΠ) μετά και την εφαρμογή του ν. 4249/14και χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα.
8.       Οι Μισθοί κάθε μήνα σε 5ετης και συμβασιούχους πάνε και ποιο κάτω χωρίς να ενημερωνόμαστε για τίποτα.
9.       ΟΙ Συμβασιούχοι τι γίνετε ξέρεις κανείς να μας πει αν προβλέπετε να εργάζονται σε συμβάν 15ωρο ,24ωρο τι είναι το νόμιμο; Γνωρίζει κάτι η ΠΟΠΥΣΥΠ αν το εκτός έδρας το νυχτερινό έχει αυξηθεί γιατί δεν ενημερώνει τα μέλη της;  Καμιά επίκαιρη θα καταθέσει στον Υπουργό μας η δεν θέλει να σπάσει τα αυγουλάκια...............
10.   Συνάδελφοι οι οποίοι έχουν προσφύγει  νομικά εναντίον της προκήρυξης των 5ετων το 2011 τώρα τους βλέπουμε  σε φωτογραφίες να μας εκπροσωπούν και να πηγαίνουν με το προεδρείο τις ΠΟΠΥΣΥΠ σε συναντήσεις δήθεν να μας λύσουν τα προβλήματα. Ε    ΡΕ χάλια που έχουμε………ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΜΑΣ