Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΟΠΥΣΥΠ




Αριθ. Πρωτ: 619                                                                                          
Αθήνα: 22.01.2015

Ο Αρχηγός Π.Σ. με την ομιλία του ενημέρωσε ότι:
α) Έχει προωθηθεί από το Αρχηγείο στο Υπουργείο Προ.Πο. για περαιτέρω ενέργειες το πόρισμα της επιτροπής για την εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με το μόνιμο Πυροσβεστικό Προσωπικό.
β) Αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των 230 περίπου επιλαχόντων Π.Π.Υ.
γ) Προωθείται η ρύθμιση για την νομιμοποίηση των Π.Π.Υ. που διαθέτουν τα προσόντα του ν.3938/2011 και η ανανέωση των υπολοίπων έως την συνταξιοδότησή τους.
δ) Οι Π.Π.Υ. που τυχόν μονιμοποιηθούν, θα υποβληθούν σε υγειονομικές εξετάσεις όπως καρδιολόγο, παθολόγο, οφθαλμίατρο, ψυχίατρο & ναρκοτέστ.
ε) Προχωρά το Π.Δ. για τις άδειες των Π.Π.Υ.
στ) Δεν υπάρχει δυνατότητα χορήγησης Μ.Α.Π. λόγω έλλειψης αυτή την στιγμή.
ζ) Δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης επιλαχόντων Π.Π.Υ. πέραν των 4.000 θέσεων που κατέχουν ως οργανική δύναμη.
η) Αναμένεται να ενταχθούν στο τέλος της λίστας των επιλαχόντων οι συνάδελφοι Συμβασιούχοι του 2008-2009.
Οι Σύνεδροι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα ζητήματά μας και έθεσαν αρκετά ερωτήματα,  τόσο για τις ενέργειες που κατέβαλε η Ομοσπονδία μας το περασμένο έτος, όσο και για τις ενέργειες που οφείλει να καταβάλει την νέα χρονιά για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Εντονότερος ήταν ο προβληματισμός για τα ζητήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών, αφού ως γνωστόν φέτος λήγει η ισχύς του Π.Δ. πρόσληψής τους μετά το πέρας της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και για την αλλαγή τακτικής που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σχετικά με την εργασιακή τους αποκατάσταση, κάτι που εγκαίρως είχε επισημάνει η Ομοσπονδία μας αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε.
Εάν εξαιρέσουμε κάποιες στιγμές έντασης και αντιπαραθέσεων που δημιουργήθηκαν για ασήμαντους λόγους και που δεν ενδιέφεραν κανέναν Σύνεδρο, οι υπόλοιπες εργασίες κύλησαν ομαλά.
Αναφορικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες των περασμένων ετών για τις οποίες έγινε μνεία στους Συνέδρους από την Ομοσπονδία, αναμένεται να ενημερωθούν τα Σωματεία στο προσεχές διάστημα προκειμένου να ληφθούν τα απαραίητα μέτρα και να γίνουν οι δέουσες ενέργειες.
Οτιδήποτε προτάθηκε - επισημάνθηκε προς την Ομοσπονδία μας για την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της, ως προς την παροχή υπηρεσιών και ενημέρωσης των Μελών της αλλά και ως αποτελεσματικότερος τρόπος διεκδίκησης των εργασιακών μας θεμάτων, καταγράφηκε και αναμένεται να ενταθούν οι  ενέργειες το συντομότερο δυνατόν για την υλοποίησή τους.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                           
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                     
Τηλ :6974709262  

Ο Γεν. Γραμματέας
Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
                          ΣΥΝΕΔΡΙΟ  Κυριακή 28/2/2016
Την Κυριακή 28/2/2016 πραγματοποιήθηκε το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
     Στις προσκλήσεις μας ανταποκρίθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το Συνέδριο, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας του Κ.Κ.Ε κος Κατσώτης Χρήστος, εκ μέρους του Αρχηγείου Π.Σ ο Συντονιστής Υποστηρίξεως Π.Σ, Υποστράτηγος Τερζούδης Σωτήριος και ο Περιφεριάρχης Αττικής, Υποστράτηγος Γιώβας Κων/νος, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Π.Σ, Αρχιπύραρχος Παντελεάκος Φίλιππος και ο Εκπρόσωπος των Αξιωματικών Ειδικών Υπηρεσιών Π.Σ., Πύραρχος Τσοχαλάς Ευάγγελος.

      Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνέδρων η οποία άγγιξε το 85%.Παρεβρέθηκαν 61 από τους 73 Συνέδρους από τα 21 έχοντα δικαίωμα Συμμετοχής Σωματεία, παρά τα απρόοπτα που παρουσιάστηκαν καθ΄οδόν ( τρακάρισμα αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν 4 Σύνεδροι) αλλά και τις πιέσεις που υπήρξαν για να μην παραβρεθούν αρκετοί από αυτούς από τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» του κλάδου μας.
      Από την Συνεδρίαση αποκλείστηκαν 8 Σωματεία, λόγω της έλλειψης των προϋποθέσεων Συμμετοχής ή δεν είχαν τακτοποιήσει τις Οικονομικές τους Υποχρεώσεις τα οποία είναι: 1.Σωματείο Μεγάρων, 2.Σωματείο Μακεδ.Θράκης & Β. Αιγαίου, 3.Σωματείο Κιάτου, 4.Σωματείο Κεντρ.Μακεδονίας, 5.Σωματείο Ναυπάκτου, 6.Σωματείο Αργολίδας Αρκαδίας,7. Σωματείο Μεσσηνίας 8. Σωματείο Πρεβέζης.
     Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των Ψηφοφοριών είτε στα θέματα ημερησίας διατάξεως είτε σε θέματα που τέθηκαν εκτάκτως, τα αποτελέσματα είναι:
1.Διοικιτικός Απολογισμός ( Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
2.Οικονομικός Απολογισμός 2015 (Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία,1 Σύνεδρος ψήφισε κατά).
3.Οικονομικός Προϋπολογισμός 2016 (Ψηφίστηκε Ομόφωνα).
4.Απολογισμός Ταμείου Αλληλοβοήθειας (Ψηφίστηκε Ομοφώνα).
    Εκτάκτως προτάθηκε από τον Γεν.Γραμματέα προκειμένου να εξαλείφθει κάθε φαινόμενο παραπληροφόρησης και λασπολογίας αλλά και κάθε σκιά και υπόνοια περί σκοπιμότητας λόγω συμφέροντος, από το Προεδρείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π και ομόφωνα αποφασίστηκε να τεθούν σε ψηφοφορία τα παρακάτω:
1.Ξανατέθηκε σε ψηφοφορία ο οικονομικός απολογισμός 2014 (ψηφίστηκε ξανά κατά πλειοψηφία, 1 Σύνεδρος ψήφισε κατά)
2.Συμμετοχή Σωματείου Τριπόλεως στο 12ο Συνέδριο (Ομόφωνα αποφασίστηκε η Συμμετοχή του).
3.Εκλογή προσωρινής ελεγκτικής επιτροπής έως το επόμενο Συνέδριο προς συμπλήρωση των 2 παραιτηθέντων Μελών (Ψηφίστηκε ομόφωνα )
4.Εκλογή προσωρινής 3μελούς επιτροπής Ταμείου Αλληλοβοήθειας και 2 Αναπληρωματικών ( Ψηφίστηκε ομόφωνα).
    Από την μεριά των Συνέδρων εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, να πάρουν τον λόγο και να εκφράσουν τις απόψεις-προτάσεις- απορίες τους, αποδεικνύοντας με τις τοποθετήσεις τους, την πλήρη συναίσθηση και εικόνα για όλα τα δρώμενα στον κλάδο μας.
     Κατατέθηκαν και εκφράστηκαν πολύτιμες απόψεις και προτάσεις οι οποίες κατεγράφησαν και τέθηκαν προς ψήφιση ώστε να αποτελέσουν το ψήφισμα του Συνεδρίου το οποίο είναι το παρακάτω:
                                   Διεκδικούμε και απαιτούμε
1)Μονιμοποίηση όλων των Π.Π.Υ και Ικανοποίηση του Αιτήματος του Α.Π.Σ για την άμεση μονιμοποίηση 2296 Π.Π.Υ που κατέχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011.
2)Πρόσληψη όλων των επιλαχόντων Π.Π.Υ στο Π.Σ και άμεση ικανοποίηση της πρότασης της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που αφορά την πρόσληψη 150 Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
3) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
4) Ανανέωση της Θητείας των Συμβ/χων Πυροσβεστών, Π.Δ 124/2003 και αύξηση των μηνών εργασίας.
5) Ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των Συναδέλφων 2008, 2009 και των υπολοίπων τελειόφοιτων Λυκείου.
6) Άμεση εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού ανεξάρτητα από τον χρόνο μονιμοποίησης τους.
7) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
8) Άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
     Επιπλέον ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο για την διαχείριση των κρίσιμων ζητημάτων μας αλλά και για ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και αποτελεσματικότητα των ενεργειών της Ομοσπονδίας θα συγκροτηθούν επιτροπές, οι οποίες θα αποτελούνται και από Συναδέλφους εκτός Δ/Σ της Ομοσπονδίας
1.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Συμβ/χων και επιλαχόντων Πυροσβεστών,
2.Επιτροπή διαχείρισης και προώθησης εργασιακών ζητημάτων Π.Π.Υ.
Ευχαριστούμε Θερμά όλους τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή αλλά και για την αξιοπρεπή και υπεύθυνη συμπεριφορά που παρουσίασαν.
                                                 Με εκτίμηση,
                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
            Ο Πρόεδρος                                                Ο Γενικός Γραμματέας
          Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                         Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος
              Τηλ: 6974709262                                       Τηλ: 6945956027



Στην περσινή ενημέρωση μελών στις 2 Μαρτίου 2016 ΣΤΟ συνέδριο το Προεδρείο της ΠΟΠΥΣΥΠ μας έγραφε:
Διεκδικούμε και απαιτούμε
1)Μονιμοποίηση όλων των Π.Π.Υ και Ικανοποίηση του Αιτήματος του Α.Π.Σ για την άμεση μονιμοποίηση 2296 Π.Π.Υ που κατέχουν τα τυπικά προσόντα του Ν.3938/2011.
2)Πρόσληψη όλων των επιλαχόντων Π.Π.Υ στο Π.Σ και άμεση ικανοποίηση της πρότασης της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π που αφορά την πρόσληψη 150 Επιλαχόντων Π.Π.Υ.
3) Ένταξη του επαγγέλματος μας στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
4) Ανανέωση της Θητείας των Συμβ/χων Πυροσβεστών, Π.Δ 124/2003 και αύξηση των μηνών εργασίας.
5) Ένταξη στην λίστα των επιλαχόντων των Συναδέλφων 2008, 2009 και των υπολοίπων τελειόφοιτων Λυκείου.
6) Άμεση εναρμόνιση των καθηκόντων των Π.Π.Υ με αυτά του μόνιμου Πυροσβεστικού ανεξάρτητα από τον χρόνο μονιμοποίησης τους.
7) Εφαρμογή κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.
8) Άμεση χορήγηση των προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας.
ΣΧΟΛΙΟ: Τελικά τώρα τέλη 2016 τι από όλα αυτά έγινε ;
Απάντηση : Μόνο την ανανέωση θητείας των συμβασιούχων.
ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ;
ΤΑ 9  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟΥΣ 1000 5ΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΠΥΣΥΠ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ;

ΣΤΟ ΠΡΟΧΤΕΣΙΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΓΡΑΨΑΝ:
 

Το κυρίαρχο μήνυμα που επικράτησε μέσα από τις τοποθετήσεις των Συνέδρων, ήταν η ενότητα και η συσπείρωση στις τάξεις της Ομοσπονδίας μας, ενώ χαρακτηριστική ήταν και η αδιαφορία για την απουσία των Σωματείων που αποκλείστηκαν από το Συνέδριο.

Στιγμές συναισθηματικής φόρτισης παρουσιάστηκαν, κατά τον αποχαιρετιστήριο <πύρινο> λόγο του τέως Γεν. Γραμματέα Ανδρεαδάκη Βασίλειου, που είχε τον εξής επίλογο: <<......Ή ιστορία αυτής της Ομοσπονδίας έχει γραφτεί με αγώνα και αίμα. Έχουμε νεκρούς πεσόντες στο καθήκον. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να γίνουμε προδότες, δεν έχουμε δικαίωμα να γίνουμε ραγιάδες.... Και αν κάποιοι δεν είχαν το χαρακτήρα και τη δύναμη να σηκώσουν αυτό το βάρος και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, εσείς να είστε περήφανοι γι αυτό. Δεν ήμαστε από το ίδιο μέταλλο, δεν κυλάει στις φλέβες μας το ίδιο αίμα.... Ναι... είναι σκληρό πού κάποτε υπήρξαν ανάμεσα μας...
Κλείνοντας.... σας ευχαριστώ για την τεράστια τιμή να σας εκπροσωπήσω... ο κάθε φίλος της Ομοσπονδίας είναι και δικός μου... ο εχθρός της θα είναι και δικός μου εχθρός... αυτός που θα έχει πρόβλημα με εσάς θα έχω και εγώ μαζί τους.... Προς το παρόν γεια σας!!!!>> αλλά και στις τοποθετήσεις Μελών του πρώην Δ/Σ, όταν αναφέρθηκαν στην προσφορά του και απευθύνθηκαν στο πρόσωπό του.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΠΥΣΥΠ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ....... ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ........