Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση μελών για την συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εσωτερικών, κο Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αρ. Πρωτοκ. 1971                                                                         Αθήνα 07.01.2017
Αρ. Σελίδων 1
                                                                                                            Προς
                                                                                             Σωματεία μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
    Θέμα ΄΄ Ενημέρωση μελών ΄΄
     Την Πέμπτη 05/01/2017 η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών , κο Παναγιώτη Σκουρλέτη .
     Η συζήτηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και διήρκεσε περί τις δύο ώρες.
     Συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα του κλάδου μας με σχετική ενημέρωση του κου Υπουργού από την πλευρά μας.
    Ο Υπουργός, κος Σκουρλέτης, μας διαβεβαίωσε, πρώτον ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κύριο Χουλιαράκη ως προς την εύρεση των απαιτούμενων κονδυλίων ΣΧΟΛΙΟ: δηλαδή μας λέγατε όλα πάνε καλά, και σήμερα μας λετε γίνετε προσπάθεια 1 μήνα πριν τις 10/2 να βρεθούν τα χρήματα) για να υλοποιηθεί εντός του προβλεπόμενου χρόνου η μονιμοποίηση των Π.Π.Υ. που πληρούν τα κριτήρια μονιμοποιήσεως.
    Δεύτερον ότι εντός μηνός θα κατατεθεί σχέδιο νόμου από το Υπουργείο Εσωτερικών στην βουλή, όπου θα περιέχει και τις δυο τροπολογίες, τις οποίες μας υπεσχέθη ο Υπουργός ΠροΠο, κος Τόσκας, στο Συνέδριο μας στις 20-11-2016 (ΣΧΟΛΙΟ: Ήταν ο Υπουργός στο συνέδριο και δεν τον είδε κανείς)περί της άμεσης εναρμόνισης των καθηκόντων των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος και την ανανέωση της λίστας των συμβασιούχων .
     Για την πρόταση μας για 6+6 μήνες εργασίας για τους συμβασιούχους συναδέλφους μας στην πρόληψη και καταστολή ο Υπουργός, κος Σκουρλέτης, ήταν θετικός και συνεφωνήθη νεότερη συνάντηση μας για την αποκλειστική συζήτηση του θέματος αυτού .
                                                Με εκτίμηση                                                 
                                         Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                              Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                            Τηλ: 6976911880

ΣΧΟΛΙΟ: Νομοσχέδιο μας ειχαν ταξει και πριν 9 μήνες αλλά δεν το είδαμε ποτέ. Για πάμε να δούμε τι μας έλεγε η ομοσπονδία  με το υπ αρ πρωτ.1372 /28-4-2016:

" Τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Πέμπτη 21/04/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κό Π. Κουρουμπλή.
       Στην συνάντηση συζητήσαμε εκ νέου για τα προβλήματα του κλάδου μας, και ζητήσαμε από τον κο Κουρουμπλή την παρέμβαση του στους υφισταμένους του Ανάπλ. Υπουργό Εσωτερικών και Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ώστε να χρονολογηθούν ενέργειες για την υλοποίηση τους.
        Ο κος Κουρουμπλής υποσχέθηκε, ότι θα επικοινωνήσει με τον Υπουργό Προ.Πο και τον Γεν. Γραμματέα Πολ. Προστασίας, ώστε άμεσα να προγραμματιστούν ενέργειες, για να αποκατασταθούν, όσο γίνεται περισσότερα από αυτά και εξέφρασε για άλλη μία φορά την θετικότητα του κατά κύριο λόγο για το καθηκοντολόγιο, την ανανέωση της λίστας επιλαχόντων καθώς και την πρόσληψη 150 επιλαχόντων εξ αυτών. Για τα δύο πρώτα θέματα μάλιστα ήταν σύμφωνος να περάσουν σε τροπολογία στο επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά με την σύμφωνη γνώμη του κου Τόσκα".