Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Το νομοσχεδιο...Σχολια..Αρθρο 13..

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bcc26661-143b-4f2d-8916-0e0e66ba4c50/e-forto-apo-all.pdf


Άρθρο 13 
Μετά την παρ. 19 του άρθρου 15 του ν. 3938/2011 (Α΄ 61) προστίθεται παράγραφος 20, ως εξής: «20. 
Μεταβατική διάταξη. Παρατείνεται, υπό τους ό-ρους και προϋποθέσεις των επόµενων εδαφίων, για τρία (3) έτη, εκτός εάν ορισθεί µικρότερο χρονικό διάστηµα µε την κοινή απόφαση του πέµπτου εδαφίου, η θητεία των προσληφθέντων, σύµφωνα µε τις διατάξεις του πα- ρόντος, πυροσβεστών πενταετούς θητείας, οι οποίοι κρίθηκαν επιτυχώς από τα αρµόδια Συµβούλια προκειµένου να ενταχθούν στο µόνιµο πυροσβεστικό προσωπικό δυ- νάµει της παραγράφου 8 του παρόντος. 
Μετά το πέρας της παράτασης του προηγούµενου εδαφίου ολοκληρώ- νεται αυτοδικαίως η διαδικασία ένταξης στο µόνιµο πυ- ροσβεστικό προσωπικό, χωρίς να απαιτείται νέα κρίση. Οι εντασσόµενοι καταλαµβάνουν οργανικές θέσεις, οι οποίες συνιστώνται µε προεδρικό διάταγµα που εκδίδεται µε πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονοµικών, µε ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθµων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Με όµοιο διάταγµα απονέµεται ο βαθµός του πυροσβέστη, για όλες τις συνέπειες σε σχέση µε την επετηρίδα και τις βαθµολογικές προαγωγές, µε αναδροµική ισχύ από την 9η Φεβρουάριου 2017.
 Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονοµικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι δυνατή η κατά τα ανωτέρω ένταξη και πριν την παρέλευση τριε- τίας. Με όµοια απόφαση µπορεί να ρυθµίζεται και κάθε λε- πτοµέρεια για την εφαρµογή των προηγούµενων εδα- φίων. Οι υπαγόµενοι στη ρύθµιση της παρούσας παραγρά- φου αποκτούν το δικαίωµα συµµετοχής στις πανελλή- νιες εξετάσεις των παραγωγικών σχολών του Σώµατος, εφόσον διαθέτουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόµος για τους πυροσβέστες. Μέχρι την ένταξή τους στο µόνιµο πυροσβεστικό προ- σωπικό, οι υπαγόµενοι στη ρύθµιση της παρούσας παρα- γράφου που αποτελούν ιδιαίτερης κατηγορίας προσωπι- κό, µπορούν να απασχολούνται µε υπερωρίες, κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και τις Κυριακές και εξαιρέσιµες ηµέρες, µε πλήρη καθήκοντα για την κάλυψη των υπηρε- σιακών αναγκών του Σώµατος, µε τις αποζηµιώσεις που προβλέπονται στις παραγράφους Α΄ και Β΄ του άρθρου 20 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176). 
Με απόφαση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώµατος, κατά τις ανάγκες της υπη- ρεσίας, µπορεί να διενεργούνται µεταθέσεις και απο- σπάσεις και γι’ αυτήν την κατηγορία προσωπικού, σύµ- φωνα µε τον κανονισµό µεταθέσεων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ειδικής διάταξης.»


Το ολο εργο παιζοταν για χρονια για τις μεταθεσεις,εκει υπαρχουν πιεσεις, αναμενουμε εξελιξεις..Και φυσικα μπορει να γινει και καλυτερο...Δεν υπαρχει πενταετης που μπορει να ακολουθησει αυτο το συστημα μετα απο 17 - 20 χρονια υπηρεσια, πρεπει να υπαρξουν διορθωτικες διαταξεις επ αυτου..και οσοι θελουν ας ακολουθησουν το παραδειγμα μας και ας διορθωσουν δικες τους αγγυλωσεις που χρονια στοιχειώνουν τον κλαδο τους..

Αναμενουμε ανακοινωσεις και ΦΕΚ.