Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

ΘΕΜΑ :  Ενημέρωση  για τις συναντήσεις του Σωματείου και  τα αποτελέσματα αυτών 

Συνάδελφοι, χθες Σάββατο 04/02/2017 το Δ.Σ. του Σωματείου παρουσία πολλών συναδέλφων στα πλαίσιο ενημέρωσης και άσκηση πιέσεων για την εξεύρεση λύσης στο θέμα που προέκυψε με την μονιμοποίηση,  πραγματοποίησε συναντήσεις με όλους τους Βουλευτές του Ν. Καβάλας. 
Αρχικά έγινε συνάντηση στα Γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Καβάλας με τους τρεις Κυβερνητικούς Βουλευτές, τους κυρίους Δημήτριο Εμμανουηλίδη , Γεώργιο Παπαφιλίππου , Κώστα Μορφίδη .



Τους  ενημερώσαμε  για την εμπλοκή που παρουσιάστηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις  σε όλους τους τόνους της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας ότι, όλα κυλούν ομαλά όσων αφορά την διαδικασία μονιμοποίησης .
Έγινε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό για το εν λόγω θέμα, από το τι ορίζει ο Ν. 3938/2011, την Υπουργική για την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων η οποία δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη Π.Υ.Σ και Κ.Υ.Α. , όπως συνέβη σε αντίστοιχη περίπτωση για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων, διαδικασία που έτρεχε ταυτόχρονα με τη δική μας .

Επίσης τους ενημερώσαμε, για τις διαβεβαιώσεις ότι οι πιστώσεις τελικά θα βρεθούν και θα φανούν στον Τακτικό Προϋπολογισμό κάτι που επίσης δεν έγινε, καθώς και για την παράβλεψη ένταξης των Π.Π.Υ. στο τακτικό ή επί θητεία προσωπικό, διαδικασία που έπρεπε να προηγηθεί  της όποιας διαδικασίας και όχι την τελευταία στιγμή να διαπιστώνουμε κολλήματα, αλλά και παραλήψεις εξαίρεσης από την τήρησης της  αναλογίας (1 πρόσληψη σε κάθε 4 αποχωρήσεις) ,  όπως συνέβη σε αντίστοιχες κατηγορίες προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και τις ΕΛ.ΑΣ. .

Τους ενημερώσαμε επίσης ότι το  κόλλημα  τελικά δεν είναι μόνο οικονομικό όπως αυτό προέκυπτε μετά την ψήφιση  του προϋπολογισμού του 2017, αλλά και διοικητικά, έτσι αφού λίγες μέρες πριν την υλοποίηση της μονιμοποίησης μάθαμε ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν μπορεί να εγκρίνει τη μονιμοποίηση στην παρούσα φάση για τους προαναφερόμενους λόγους. 

 Στη συνέχεια μίλησαν και συνάδελφοι που παραβρέθηκαν στην συνάντηση εκφράζοντας την  έντονη ανησυχία,  δυσαρέσκεια αλλά και αγωνία τους



Ζητήσαμε στο τέλος, την παρέμβασή τους για τη διευθέτηση του προβλήματος και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών νομοθέτησης σε συνεννόηση με τους  εμπλεκόμενους Υπουργούς, για τη διευθέτηση του θέματος .  Καθώς  και την άμεση ενημέρωσής μας για ότι νεότερο  έχει να κάνει με τις  προθέσεις του Υπουργείου και τις Κυβέρνησης .

Αναγνώρισαν ότι δικαίως υπάρχουν αντιδράσεις από πλευρά μας, με την τροπή που έχει πάρει η διαδικασία, προσπάθησαν να καθησυχάσουν όλους τους συναδέλφους, λέγοντας ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα βρεθεί μια λύση που θα διασφαλίζει τη συνέχεια της εργασίας και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς  διευθέτηση του προβλήματος, επίσης μας διαβεβαίωσαν ότι  θα αναλάβουν πρωτοβουλία και θα μας ενημερώσουν άμεσα αν έχουν κάτι νεότερο στη διάρκεια  της ημέρας ή την επομένη  .

Σήμερα Κυριακή 5 Φεβρουαρίου , σε τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσης του προέδρου του Σωματείου με τον κ. Παπαφιλίππου,  ο οποίος μας γνώρισε τα εξής : 

Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών,  υπάρχει  πρόθεση η υπογραφής των πιστώσεων . 

Από πλευράς του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παραμένει το κόλλημα υπογραφής για την έγκριση της μονιμοποίησης εν όψη της αξιολόγησης , διότι με την υπάρχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αν υπάρξει η όποια παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, μπορεί να προκύψει εμπλοκή στην διαπραγμάτευση της αξιολόγησης κάτι που δεν επιθυμεί η Κυβέρνηση .

Από πλευράς Υπουργείου μας, υπάρχει η πρόθεση εξεύρεσης λύσης, προτείνοντας  δυο εναλλακτικές λύσεις :

  • Βραχυπρόθεσμη (μικρού χρονικού διαστήματος) ανανέωση για όσους ΄κατάθεσαν αίτηση μονιμοποίησης ώστε να τελείωση η διαδικασία αξιολόγησης και να ακολουθήσει η μονιμοποίηση τους  . 
  • Ανανέωση  5ετίας και να δοθούν καθήκοντα και ειδικό μισθολόγιο .