Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πυρ και... μανία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου


Πυρ και... μανία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με μεταθέσεις συνδικαλιστών. Αντί να ενισχυθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, μόνιμο αίτημα λόγω μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, το Αρχηγείο και η πολιτική της ηγεσία είχαν τη φαεινή ιδέα να μεταθέσουν τέσσερεις υπαλλήλους από τη Χίο στη Σάμο. Πρόκειται για τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου, Χαράλαμπο Πετμετζή, ένα ακόμα μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου τον Κώστα Τρικύλα, και οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι, καθώς και δύο υπαλλήλους 5ετούς υποχρεώσεως, ο ένας από τους οποίους είχε ζητήσει μετάθεση για προσωπικούς λόγους, αλλά στην... Καβάλλα!
Το... κουφό της υπόθεσης είναι ότι οι μεταθέσεις είναι παράνομες, αφού απαγορεύεται αυτές να γίνονται σε συνδικαλιστικά στελέχη. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία πάντως άμεσα μετέβησαν μέλη της τοπικής διοίκησης της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν και να συντονίσουν τη δράση τους για τη ματαίωση των μεταθέσεων.
Για μεταθέσεις που  όχι μόνο αποδυναμώνουν την υπηρεσία αλλά «καρατομούν» και τον συνδικαλισμό, έκαναν λόγο ο Γιώργος Ζώας ( εκπ. Υπαλ. Πυροσβεστικού  Σώματος Ν. Χίου) και ο Πέτρος Λάρδας ( πρόεδρος σωματ. Πενταετών και επρπ. Τυπου ΠΟΠΥΣΥ) .