Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ανάλυση από τους κους Κολλύρη και Περπατάρη των θεμάτων για την κατατεθείσα προσφυγή και την προσφυγή, που θα κατατεθεί.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΟΛΛΥΡΗΣ – ΣΥΡΡΟΘΑΝΑΣΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 32, ΑΘΗΝΑ 10673
ΤΗΛ.: 2103608504 ▪ FAX: 2103608509
WEB: WWW.KOLIRIS.GR
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΣΟΛΩΝΟΣ 51 – ΑΘΗΝΑ 10672
ΤΗΛ. 2103645656 –FAX: 2103645651
WEB: WWW.PERPATARIS.GR
Αθήνα, 1/3/2017
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες.
Τα γραφεία μας, ενώνοντας δυνάμεις και τεχνογνωσία, έχουν ήδη καταθέσει προσφυγή στο αρμόδιο Δικαστήριο (Διοικητικό Εφετείο – Ακυρωτικό Σχηματισμό) για εκατοντάδες συναδέλφους σας από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και αποτελούν μέλη της Ομοσπονδίας, χάρη στην ενεργοποίηση της οποίας κατέστη εφικτό να κατοχυρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συγκεκριμένα με την κατάθεση προσφυγής προτού εκδοθεί ο νέος νόμος οι συνάδελφοί σας αυτοί (τα ονόματα των οποίων έχουν δοθεί ήδη στην Ομοσπονδία σε προηγούμενο μήνυμά μας) κατάφεραν μέσω των γραφείων μας να αποκτήσουν ένα σημαντικό νομικό συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς απαγορεύεται εκ του Συντάγματος (αρχή της διάκρισης των εξουσιών, άρθρο 26) να φαλκιδευθεί το περιεχόμενο δικαστικής προσφυγής και να επέμβει ο νομοθέτης σε ενεργή δικαστική διαδικασία βάσει διάταξης νόμου.
Αυτός ήταν ο νομικός λόγος που έπρεπε να κατατεθεί άμεσα προσφυγή (και όχι απλώς στο 60νθημερο που υπάρχει ως προθεσμία γενικά) και άριστα έπραξαν όσοι μας εμπιστεύθηκαν καθώς εμπιστεύθηκαν όχι απλώς δύο δικηγορικά γραφεία αλλά το νόμο και το Σύνταγμα και ισχυροποίησαν νομικά τη θέση τους όσο καλύτερα γίνονταν.
Για να το πούμε απλούστερα η κατάθεση προσφυγής προ της έκδοσης του νέου νόμου «κλείδωσε» τρόπον τινά το προηγούμενο νομικό καθεστώς, ανεξάρτητα αν ο νέος νόμος είναι αυτοτελώς αντισυνταγματικός.
Αυτοί κατέβαλαν το ποσό των 20 ευρώ και συμμετείχαν σε ονομαστική προσφυγή που κατατέθηκε προτού ψηφισθεί ο νέος νόμος, ο οποίος ορίζει περί της απορρόφησης σε βάθος τριετίας.
Με το ποσό αυτό, το οποίο είναι το τελικό, δεν θα ζητηθούν δηλαδή άλλα χρήματα για την υπόθεση οι συνάδελφοι που συμμετείχαν έκαναν το καλύτερο δυνατό.
Σημειώνουμε δε ότι το ποσό αυτό θα καλύψει άπαντα τα δικαστικά έξοδα για τη δίκη στο αρμόδιο διοικητικό εφετείο αλλά και περιλαμβάνει την νομική υποστήριξη στα αρμόδια σωματεία και ιδίως στην Ομοσπονδία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα για δικαίωσή σας (βλ. και κατωτέρω).
Εκ του ποσού αυτού υπάρχει ένα υπόλοιπο περί τα 1800 ευρω που δεν έχει δοθεί ακόμα για λόγους οργανωτικούς από το σωματείο ηρακλείου, χωρίς να τίθεται κανένα απολύτως ζήτημα – πρόβλημα καθώς οι συνάδελφοι είναι εντός του δικογράφου.
Σε συνεννόηση δε με την Ομοσπονδία καλύψαμε το αναγκαίο ποσό που είχαμε ορίσει ως βάση για να γίνει η υπόθεση και τα έξοδα που απαιτούνται συναφώς και ορίσαμε το οριακό για δικηγορική πράξη ποσό των 20 ευρώ. Κοινώς δεν κερδοσκοπήσαμε αλλά κάναμε τη δουλεία μας έντιμα με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον καθένα. Αν δε είχαν μαζευθεί όχι 370 περίπου αλλά 500 ή 1000 π.χ. συνάδελφοι ο πρώτος εξ ημών είχα δώσει ρητώς το λόγο μου στον Πρόεδρο και ΓΓραμμάτεα της Ομοσπονδίας μας ότι θα επιστραφούν χρήματα στα μέλη γιατί σε καιρούς που όλοι δοκιμαζόμαστε δεν θα κερδοσκοπούσαμε σε βάρος συμπολιτών μας που δοκιμάζονται. Και τούτο όχι απλώς από αλληλεγγύη αλλά για λόγους επαγγελματικής αξιοπιστίας και διατήρησης της φήμης των γραφείων μας.
Όλα τα ανωτέρω τα αναφέρουμε ώστε να μην υπάρξει για τα γραφεία μας η παραμικρή σκιά καθώς έχετε υποστεί ως κλάδος εξ όσων μας ενημερώσατε μη πρέπουσα συμπεριφορά από συναδέλφους μας στο παρελθόν.
Για τους συναδέλφους που δεν έκαναν προσφυγή ισχύουν τα κάτωθι:
Κατέχοντας πλούσια εμπειρία, ως κατεξοχήν εξειδικευμένοι στο αντικείμενο της υπόθεσης που σας αφορά, σάς προτείνουμε την κατάθεση προσφυγής, η οποία επιβάλλεται αυτονόητα για την προστασία των εννόμων συμφερόντων σας, καθώς μόνο έτσι μπορείτε να κατοχυρωθείτε νομικά ως προς τη μονιμοποίησή σας και να αποφύγετε αιφνιδιασμούς, ως αυτούς που δυστυχώς πρόσφατα βιώσατε.
Διευκρινίζουμε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα απευθείας προσφυγής στο ΣτΕ κατά του νόμου καθώς τούτο δεν προβλέπεται εκ της δικονομίας που υπάρχει στη χώρα μας και ότι για λόγους νομικούς και ουσιαστικούς (στρατηγικής) πρέπει να προσφύγετε στο Δ. Εφετείο.
Αποφεύγοντας σκοπίμως να αναφερθούμε σε πολλές τεχνοκρατικές λεπτομέρειες κρίσιμο είναι ότι το αρμόδιο διοικητικό όργανο, παρά την παρέλευση της πενταετίας και παρά το ότι πληρούσατε τις προϋποθέσεις του νόμου 3938/2011, δεν σας έχει απορροφήσει – εντάξει ως μόνιμο προσωπικό, ως κατά νόμο όφειλε, παραλείποντας ούτως οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια, η οποία τυγχάνει προδήλως ακυρωτέα. Η προσφυγή έχει προθεσμία 60 ημερολογιακών ημερών από την συντέλεση της παράλειψης. Δυστυχώς δεν προλάβατε όσοι δεν καταθέσατε να έχετε ένα καίριο και σημαντικό πλεονέκτημα ωστόσο δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνετε άπραγοι.
Νομικά επιχειρήματα σαφώς και υπάρχουν και εντοπίζονται στη παραβίαση από το νέο νόμο και την συντελεσθείσα παράλειψη πληθώρας συνταγματικών διατάξεων και αρχών, ιδίως και μη περιοριστικά της αρχής της αξιοκρατίας, της ισότητας έναντι άλλων ενστόλων που μονιμοποιήθηκαν και της δικαιολογημένης / προστατευόμενης εμπιστοσύνης σας.
Εφόσον με το καλό κερδηθεί η δίκη θα μπορέσετε να έχετε όλοι (προσφεύγοντες στο πρώτο γκρουπ και μετά) ό,τι σήμερα παρανόμως αποστερείστε, ήτοι αναγνώριση του χρόνου που θα διαδράμει από τις 9/2/2017 έως το μόνιμο διορισμό σας, ως πλασματικής προϋπηρεσίας για κάθε συνέπεια (μισθολογικά – βαθμολογικά κλιμάκια κλπ) και αναδρομικά (χρήματα).
Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι κατοχυρώνετε τα δικαιώματά σας.
Αποτελεί δηλαδή μονόδρομο η δικαστική προσφυγή και διεκδίκηση για όλους σας και τούτο προκειμένου να αποφύγετε να καταστείτε για δεύτερη φορά όμηροι της Χ επιλογής ή παράλειψης της όποιας πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Υπουργείου.
Πέραν της δικαστικής προσφυγής θα επιδιώξουμε με κατάλληλα νομικά εμπεριστατωμένα υπομνήματα – αιτήσεις προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να ασκήσουμε σημαντική νομική πίεση (πέραν της συλλογικής πίεσης που αυτονόητα καλώς ασκείτε με τις κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες σας ως μέλη της Ομοσπονδίας πάντα) ώστε να αναδειχθούν αστικές, πειθαρχικές ή και ποινικές ευθύνες εκεί που υπάρχουν, ώστε όχι απλώς να «βάλουμε στο κάδρο» και να θέσουμε προ των ευθυνών τους, τους υπαίτιους, αλλά με κύριο και βασικό στόχο το όλο διοικητικό / πολιτικό σύστημα να πιεστεί πανταχόθεν και να επισπεύσει σε κάθε περίπτωση τις απαραίτητες διαδικασίες μονιμοποίησης άμεσα. Την τακτική αυτή έχουμε ακολουθήσει με επιτυχία σε αντίστοιχες υποθέσεις στο παρελθόν.
Κοινώς σας προτείνουμε να μας εξουσιοδοτήσετε και άλλοι συνάδελφοι ώστε να κινητοποιηθούμε στο να κρατήσουμε ζωντανό το ζήτημα και να μην παραπεμφθεί στις καλένδες, αλλά να λυθεί άμεσα, αφετέρου στο να κατοχυρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματά σας μέσω δικαστικής προσφυγής.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε τη διάθεση, την τεχνογνωσία και την υποδομή να σηκώσουμε το βάρος του αγώνα σας σε νομικό επίπεδο, γιατί η υπόθεσή σας είναι δίκαια και σημαντική.
Τρόπος συμμετοχής:
1.Αποστολή των εξής στοιχείων στο email: iliaskolliris@gmail.com ή στο ΦΑΞ 2103608509
ΟΝΟΜΑ:
ΕΠΩΝΥΜΟ:
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:
Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:
ΑΦΜ :
Δ.Ο.Υ.:
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
ΣΧΟΛΙΑ (γράψτε μας ό,τι θέλετε σε ατομικό επίπεδο):
2. Αποστολή ποσού οικονομικής συμμετοχής: 30 ευρώ ανά άτομο εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι μέλος Σωματείου της Ομοσπονδίας, άλλως το ποσό διαμορφώνεται στα 50 ευρώ για μεμονωμένες συμμετοχές εκτός Ομοσπονδίας.
Επισημαίνουμε με επιστημονική υπευθυνότητα ότι για δικονομικούς πρωτίστως λόγους η υπόθεση θα είναι δύσκολο, ως απίθανο, να δικασθεί στο ΣτΕ σε δεύτερο βαθμό.
Τρόπος καταβολής η αποστολή μέσω ΕΛΤΑ ταχυδρομικής επιταγής στη δ/νση του γραφείου του κου Ηλία Κολλύρη, Αναγνωστοπούλου 32 Αθήνα. Δηλαδή πάτε στα ΕΛΤΑ και ζητάτε την αποστολή ταχυδρομικής (όχι τηλεφωνικής) επιταγής με τα ως άνω στοιχεία.
Προθεσμία συμμετοχής [δηλαδή αποστολής στοιχείων και ταχ. Επιταγής καθώς αν σταλούν στοιχεία χωρίς και αποστολή του ως άνω ποσού αυτονόητο είναι ότι δεν θα συμπεριληφθεί ο ενδιαφερόμενος στην προσφυγή): ως και την Παρασκευή, 17/3/2017.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Οι προτείνοντες Δικηγόροι
Η Λ Ι Α Σ Δ. Κ Ο Λ Λ Υ Ρ Η Σ
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Σ παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ
Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/ου Χαϊδελβέργης
LL.M. Heidelberg Συνταγματικού Δικαίου
MΔΕ Νομικής Αθηνών Διοικητικού Δικαίου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 32 – ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210.3608504, Fax: 210.3608509
Email: kolliris@hotmail.com - ΑΜ Δ.Σ.Α.: 25296
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΣΑ: 18443
ΣΟΛΩΝΟΣ 51 – ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10672
ΤΗΛ. 210 3645656 – FAX: 2103645651
ΑΦΜ: 043955025 – Δ.Ο.Υ: Δ’ ΑΘΗΝΩΝ