Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ Η ΠΟΠΥΣΥΠ ΠΕΡΣΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟΥ 2016

Αριθ. Πρωτ:1363                                                           Αθήνα:15/4/2016
Αρ. Σελίδων:2
                                                                                     Προς:
                                                                     Σωματεία - Μέλη Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Θέμα: «Ενημέρωση Μελών για τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις»
      Μετά από προτροπή συναδέλφων, λόγω της σύγχυσης, που έχει προκληθεί, σχετικά με το εάν η Ομοσπονδία μας οργανώνει, συμμετέχει ή υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις, που έχουν εξαγγελθεί από συνδικαλιστικούς φορείς, δηλώνουμε τα παρακάτω:
      Δημοκρατικό δικαίωμα κάθε συναδέλφου είναι να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα δικαιώματα του με όποιο νόμιμο τρόπο θεωρεί καταλληλότερο.
      Δικαίωμα κάθε Σωματείου είναι να διεκδικεί και να προασπίζεται με όποιον νόμιμο τρόπο θεωρεί καταλληλότερο τα δικαιώματα των Μελών του.
     Όταν όμως συμμετέχεις σε ένα συλλογικό όργανο υποχρεούνται άπαντες να σέβονται και στοιχίζονται πίσω από την γνώμη και τις αποφάσεις της πλειοψηφίας ή αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση να αποχωρούν από το συλλογικό όργανο αυτό.
     Συνάδελφοι,
     όπως σας ενημερώσαμε στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε από την ομοσπονδία μας στις 2/3/2016 με τον Αναπλ. Υπουργό Προ.Πο κο Τόσκα Νικόλαο, προέκυψαν σημεία, που συμφωνούμε, σημεία, που διαφωνούμε, και σημεία, τα οποία βρίσκονται ακόμα υπό εξέταση για τα οποία θα μας έδινε τις τελικές απαντήσεις σε επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν για το λόγο αυτό.
    Επίσης σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα:
α) ολοκληρώνεται η διαδικασία υπογραφή της Π.Υ.Σ για την πρόσληψη των Συμβασιούχων νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά,
β) μέχρι στιγμής προωθείται η διαδικασία ανανέωσης του Σχετικού Π.Δ. εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος,
γ) τον επόμενο μήνα (3 περίπου μήνες νωρίτερα με δημόσια δέσμευση του Υπουργού Προ.Πο.) θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων, όσων Π.Π.Υ αναμένεται να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με την υπάρχουσα κατάσταση βλ. Παρ.8 Ν.3938/2011.
    Έχοντας υπόψη τα παραπάνω δεν θεωρούμε ωφέλιμο και αποτελεσματικό να προβούμε σε αντίδραση κινητοποιήσεων την παρούσα στιγμή.
    Συνδυαστικά με τα παραπάνω, θεωρούμε, ότι είναι άκυρη η χρονική στιγμή για να προβούμε σε κινητοποιήσεις, αφού ως γνωστόν δεν έχει κλείσει ακόμα η Διαπραγμάτευση-Συμφωνία της Κυβερνήσεως με τους Θεσμούς και όπως επισήμως έχει εξαγγελθεί, οι όποιες δεσμεύσεις υλοποιηθούν από την Κυβέρνηση, θα συμβεί μετά την ολοκλήρωση της Συμφωνίας αυτής.
    Η οποιασδήποτε μορφής αντίδραση σχεδιαστεί, θα αποφασιστεί από τα νόμιμα όργανα της Ομοσπονδίας μας, τα οποία θα κληθούν ανάλογα τα νέα δεδομένα, που θα διαμορφωθούν μετά την αναμενόμενη συνάντηση με τον Υπουργό, η οποία είχε οριστεί για την περασμένη εβδομάδα (ακυρώθηκε λόγο έκτακτων υποχρεώσεων του Υπουργού) και τελικά έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
    Όπως και να έχει όμως, σε καμιά περίπτωση η Ομοσπονδία μας δεν θα Προγραμματίσει κινητοποίηση για «προσωπικό καπρίτσιο», αλλά ούτε θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κινητοποίηση, που το πραγματικό της διακύβευμα είναι: 1) ή όλοι ή κανείς 2) ούτε εμείς αλλά ούτε και αυτοί.
                                    Με εκτίμηση,
                              Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                       Ανδρεαδάκης Μ. Βασίλειος