Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Προς ΑΠΣ: Σοβαρά προβλήματα, που χρίζουν άμεσης παρεμβάσεως σας .

Αριθ. Πρωτ :2354                                                                                                             Αθήνα: 16-08-2017
Αρ. Σελίδων : 1
                                                                                                                                               Προς :
                                                                                                                            1.Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
                                                                                                                      Αξιότιμο κο Αντιστράτηγο Π.Σ., Βασίλειο Καπέλιο
Κοινοποίηση
1. Γραφείο Πρωθυπουργού
Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα
2. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Αξιότιμο κο Νικόλαο Τάσκα
3 .Υπουργό Εργασίας ,Κοινωνικής Ασφάλισης
και κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αξιότιμη κα Έφη Αχτσιόγλου
4. Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας
Αξιότιμη κα Θεανώ Φωτίου
5. Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας
Αξιότιμη κα Ουρανία Αντωνοπούλου
6. ΓΣΕΕ
Θέμα: « Σοβαρά προβλήματα, που χρίζουν άμεσης παρεμβάσεως σας »
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
μετά από την μη εφαρμογή του Ν. 3938/11 και την μη μονιμοποίηση των συναδέλφων, που πέρασαν σε μεταβατικό στάδιο με ανανέωση για άλλα τρία χρόνια μέχρι την μονιμοποίηση τους, αλλά και τις αυξημένες αρμοδιότητες και επιπλέον ώρες εργασίας, όπου για αυτές θα αποζημιωνόντουσαν, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη, σας οχλούμε καθώς έχουν διαδράμει 5 μήνες, έτσι ώστε να καταβληθούν στο λογαριασμό των τριετών Π.Π.Υ. τα χρήματα τους. Η μη καταβολή τους κάνει ακόμη ποιο δύσκολη την κατάσταση τους λόγω, του ότι επιβαρύνεται ο οικογενειακός τους προϋπολογισμός, και συν τοις άλλοις έχουν μετατεθεί σε νησιά, που το κόστος διαβίωσης εκεί είναι ακόμη πιο υψηλό.
Επίσης συνετέλεσε στην ως άνω καθυστέρηση η άμεση μετακίνηση του έμπειρου υπαλλήλου από το τμήμα των Πενταετών σε άλλο τμήμα στο ΑΠΣ, που είχε πολλά έτη στην πληρωμή και άρα ήταν γνώστης του αντικειμένου, και αυτό δημιούργησε ακόμα πιο μεγάλο πρόβλημα και δυσλειτουργία.
Μετά τα τελευταία μεγάλα συμβάντα στο Λεκανοπέδιο φάνηκαν τα κενά, που δημιουργήθηκαν με την απομάκρυνση/μεταθέσεις εντός του Ιουνίου των συναδέλφων σε άλλες υπηρεσίες εκτός λεκανοπεδίου. Για να καλυφθούν λοιπόν αυτά τα κενά οι συνάδελφοι εργάστηκαν υπερωριακά με την αυτοθυσία και τον επαγγελματισμό που τους διακατέχει.
Και ερχόμαστε πάλι να επιβεβαιωθούμε σε αυτό, που λέγαμε από το Φεβρουάριο, ότι με τέσσερις ταχύτητες στο Σώμα θα αντιμετωπίζαμε δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, με οχήματα ασυντήρητα, με ελλιπή εναέρια μέσα και με ένα έμπειρο προσωπικό όπως είναι οι Π.Π.Υ. με χωρίς πλήρη καθήκοντα, παρά το ότι εμείς επιμόνως ζητούσαμε την εναρμόνιση των καθηκόντων, ώστε να επεμβαίνουμε νομότυπα, γιατί τα συμβάντα δεν είναι μόνο δασικά, όταν έχουμε να σώσουμε οικίες και ζωές συμπολιτών μας.
Αλλά ποιος μας άκουσε; Ουδείς!!!
Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται και καταγγελίες συναδέλφων για την μη εφαρμογή των Διαταγών, που έχετε εκδώσει, και που αναφέρει και ο ΚΕΥΠΣ, για την ίση μεταχείριση του προσωπικού, από πολύ μεγάλη μερίδα Διοικητών δυστυχώς, που επανειλημμένα τους έχουμε καταγγείλει και εμείς σαν Ομοσπονδία, ότι έτσι επιτακτικά να τους βάζουν σε εκπομπές περιπολικών τους ίδιους και τους ίδιους.
Άραγε το Πυροσβεστικό Σώμα έχει μόνο Π.Π.Υ. και Συμβασιούχους;
Για το τέλος αφήνουμε τον ποιο αδύναμο κρίκο, τους πυροσβέστες με την γκρι στολή, λες και είναι κάτι διαφορετικό αυτοί, που ενώ γνωρίζουν, ότι τον Οκτώβριο λήγει η σύμβαση εργασίας τους, απτόητοι πέφτουν με αυτοθυσία στην φωτιά χωρίς τον προβλεπόμενο εξοπλισμό, με τις επιπλέον ώρες εργασίας, με το να έχουν εξαντληθεί και όλα αυτά με τον κατώτατο μισθό. Και έχουν και να υφίστανται και την απρεπή συμπεριφορά των Διοικητών. Εμείς σας τα καταγγέλλομαι και εσείς, ως θεσμός διαχρονικά, κοιτάτε σαν απλός παρατηρητής και δεν είδαμε ποτέ να τιμωρείται Διοικητής.
Όλα τα προηγούμενα σας τα είχαμε αναφέρει από τις συναντήσεις μας, που είχαν προηγηθεί, και ότι η αντιπυρική περίοδος δεν θα ήταν καθόλου εύκολη και μόνο με την βοήθεια του Θεού δεν θα θρηνήσουμε ζωές πολιτών και συναδέλφων και κατ επέκταση οικίες και τον πλούσιο φυσικό μας δασικό πλούτο, αλλά βλέπετε, ότι η τύχη μας γύρισε την πλάτη και έτσι στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου είμαστε ευάλωτοι, όσο ποτέ άλλοτε. Και επιπροσθέτως λόγω των πολλαπλών συμβάντων οι άνθρωποι έχουν έλθει στο όριο τους.
Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,
θα θέλαμε να συνδράμετε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας με την άμεση έκδοση Διαταγής σας και να ενημερώσετε τις εκάστοτε διοικήσεις για την ίση μεταχείριση τον συναδέλφων, ώστε να αποφευχθούν τα ατυχήματα λόγω της σωματικής εξαντλήσεως τους. Και για να είμαστε πιο λεπτομερείς δεν είναι δυνατόν στα περιπολικά να βγαίνουν μόνο Π.Π.Υ. (τριετείς και ανανεούντες) και Συμβασιούχοι στις περισσότερες υπηρεσίες , και θα πρέπει να βγαίνει και το μόνιμο προσωπικό, και να κάνουν δηλαδή κύκλο και όχι συνέχεια οι ίδιοι και οι ίδιοι.
Για να διασταυρώσετε του λόγου το αληθές ζητήσετε από υπηρεσίες τα σχετικά προγράμματα τους για να βρείτε ποιες υπηρεσίες συγκαταλέγονται σε αυτό που σας αναφέρουμε .
Επίσης όσο για τις καταγγελίες, που σας κοινοποιούμε, δεν έχουμε δει να επέμβετε δια να αποκαταστήσετε στην πράξη την νομιμότητα, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ηθικό των συναδέλφων να είναι καταρρακωμένο.
                                                                                Με εκτίμηση,
                                                                           Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                                                            Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                                                           Τηλ: 6976911880