Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Νίκος Χανιάς: Κύριε Τόσκα ''καήκατε'' από τις φωτιές



Ο Υποστράτηγος ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Χανιάς γράφει για τις δηλώσεις του Νίκου Τόσκα για την πυροσβεστική
 
Οργή και αγανάκτηση διακατέχει το προσωπικό του  Πυροσβεστικού Σώματος, και όχι μόνο,από τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

    Τίποτα παραπάνω  παρά ένας στρεβλός μηχανισμός,ο πιο στρεβλός του Δημοσίου, με κοματόσκυλα,ανεκπαίδευτους και ανεπαρκώς εξοπλισμένους   πυροσβέστες,είναι για τον κ.Τόσκα,  το Πυροσβεστικό Σώμα. Ας μας εξηγήσουν τουλάχιστον ,πως γίνεται ο Πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες να συγχαίρει τους πυροσβέστες  και ο αρμόδιος υπουργός τώρα να τους χλευάζει.

    Διανύσαμε το μεγαλύτερο και πιο κρίσιμο κομμάτι της φετινής αντιπυρικής περιόδου και επέλεξε με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο να απευθυνθεί και να πεί το δικό του ευχαριστώ, σαν  πολιτικός προιστάμενος, σε ένα προσωπικό που και φέτος,όπως και κάθε προηγούμενη χρονιά,με περίσσεια θάρρους και αυταπάρνησης,υπερέβαλε εαυτόν για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις,από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές,σε ανθρώπινες ζωές,στο περιβάλλον και στις περιουσίες των συμπολιτών μας.

   Είσθε άδικος και ασεβής  κ.Τόσκα  όχι μόνο προς τους πυροσβέστες που μπροστά στην εκτέλεση του καθήκοντος,δεν θέλουν και δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα ούτε ωράριο,ούτε οικογένεια,ούτε γιορτή ούτε νύχτα,ούτε μέρα ,αλλά είσθε ασεβής και ανήθικος  απέναντι και στους ήρωες συναδέλφους μας, αυτούς που στην "μάχη" έχουν δώσει και την ίδια τη ζωή τους και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί.

   Είσθε ελάχιστος κ.Τόσκα απέναντι και στον πιο απλό πυροσβέστη που με πολλά προβλήματα και ακρωτηριασμένα δικαιώματα μάχεται καθημερινά ,αυτόν που εσείς λοιδωρείτε και χλευάζετε και είσθε ελάχιστος όχι μόνο σαν πολιτικός,αλλά και σαν άνθρωπος.

   Τόσκα(σες) πάλι από τις τεράστιες ευθύνες σου και προσπαθείς ανεπιτυχώς,πίσω από πολύ φθηνά άλλοθι  να αποπροσανατολίζεις την κοινή γνώμη και να κρύβεις την ανεπάρκεια  και την ανικανότητα σου ,να διαχειρισθείς  συνολικά,ως καθ΄υλην αρμόδιος υπουργός, τις δασικές πυρκαγιές αλλά και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος  με τα πολλά προβλήματα του που επι χρόνια σέρνονται,και  δεν άγγιξες . Πανικόβλητος και  έντρομος μετά τις φετινές φωτιές στην Βορεια-Ανατολική Αττική  "ανακάλυψες"  οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών που στοχεύουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα και την φοβερή κυβερνησή της.

 κ.Τόσκα είναι προφανές  "καήκατε" από τις φωτιές   και κάπου μπερδεύετε  τους πυροσβέστες με τους Ρουβίκωνες και τους μπαχαλάκηδες.

 

 

                                                                                                                                         Χανιάς Νίκος

 

                                                                                                                                  Αντιστρατηγος(ΕΑ) ΠΣ